Akichan.moe
Vyhledávání
Možnosti vyhledávání Vyhledávání
Zapomenuté heslo
Přezdívka smí obsahovat jen čísla, podtržítko, pomlčku a znaky české, slovenské a japonské abecedy (hiragany a katakany).
Přezdívka musí obsahovat alespoň jedno české nebo slovenské písmeno.
Heslo musí být dlouhé minimálně 8 znaků.
Napište „aeiozscr“ bez uvozovek a k prvním čtyřem napište čárku a ke zbývajícím háček.

Nejnovější recenze

Filtrovat Filtr
Zavřít
Filtr
Noblesse: Awakening
7
Noblesse: Awakening

Pěkná kresba, OP a dost dobrý OST. Postavy jsou tady v pohodě, ale klišoidní. XD A Raziel teda nic moc, mnohem více sympatický mi byl Yu (ten s těmi červenými vlasy). XD Nechybí tady ani humorné vsuvky a pěkné souboje.

Jinak je to další z upířích anime záležitostí, ale nedá se tu najít nic, co bych už neviděla stokrát jinde v tomto žánru. XD


Uvidíme, co přinese pokračování v podobě seriálu, na který se taky podívám. :)

Autor: AnimeAiko
0
Bai She II: Qing She Jie Qi
9
Bai She II: Qing She Jie Qi

Noo ..... tak musím říct, že tohle bylo ještě lepší a bavilo mě více než první film. Navíc je tady hned na začátku dokonce odkaz na dorama verzi (souboj hadů vs ten mnich, co si nedá říct XD), což mě taky potěšilo. Samotný film je hodně akční, pěkné efekty (CGI se tady povedlo) a postavy taky skvělé - zvlášť zelený had, která je tu v roli hlavní hrdinky. Tu si nešlo neoblíbit a fandila jsem ji po celou dobu (a taky jsem s ní v mnohých věcech i souhlasila XD). A dál ... hmmm ... uvažuju co ještě napsat, ať zbytečně nespoileruju. XD Každopádně to byla opravdu parádní podívaná, jen pár detailů mi tady trochu překážely + pár drobností nebylo vysvětleno případně ukázáno divákovi. Ale tohle dělají v anime i japonci, takže si zvykám, že asiati celkově už ve filmografii asi ani jiní nebudou. XD


Jinak teda tenhle film doporučuju, hlavně teda těm kteří viděli jedničku a taky tu dorama verzi - je co porovnávat. ^^

Autor: AnimeAiko
0
Miira no Kaikata
10
Miira no Kaikata

Hodně milé a pohodové anime. Postavy jsem si rychle oblíbila a to nejen ty lidské, ale hlavně tu bandu kulíšků s nimi. ^^ Epizody mě bavily a kresba s OST-em se k tomuhle více než hodily, zkrátka nemám co vytknout. Snad jedině to, že mohli jednu z postav nechat souvisle říct, co se mu kdysi vlastně stalo. XD


Rozhodně tenhle kousek doporučuju. ^^v

Autor: AnimeAiko
0
Tensura Nikki: Tensei Shitara Slime Datta Ken
9
Tensura Nikki: Tensei Shitara Slime Datta Ken

Zjednodušeně řečeno - Tensei Shitara Slime Datta Ken, ale bez akce a bojů. XD Je to skutečně jen taková moc příjemná oddychovka, u které jsem zjistila více z povah některých postav nebo o Tempestu jako takovém. A stejně jako všechny předchozí série, tak i tohle se mi moc líbilo a určitě chci zhlédnout další věci, které k tomuhle ještě vyjdou. :)


Jinak teda, podle děje to vypadá, že tyhle deníky vycházeli současně se sérií ze stejného roku. Soudím tak podle děje, který je v některých epizodách lehce nakousnut. :D

Autor: AnimeAiko
0
Tonikaku Kawaii: Seifuku
7
Tonikaku Kawaii: Seifuku

(videné 22.11.2022) (hodnotenie 22.11.2022)

už viem prečo som dal S1 a OVA 7/10 nemohol som si nato spomenúť ale až keď som si zapol toto. za mňa je 7/10 strop. bohužial viac tomuto nemôžem dať.

na to že oba majú nejaký ten vek tak sa správajú ako 13ročný s ktorými hádže puberta a to mi kazilo celé sledovanie ako aj pri predošlích.

to že námet je o manželoch sa mi páči. konečne niečo originálne ale očakával som to aj v správaní postáv. tam mi to už skôr pripomínalo klasickú šónen romantiku.

Autor: chumchummaru
0
Tensei Kenja no Isekai Life: Daini no Shokugyou o Ete, Sekai Saikyou ni Narimashita
3
Tensei Kenja no Isekai Life: Daini no Shokugyou o Ete, Sekai Saikyou ni Narimashita

Začněme u kladů, protože těch je tady míň. XD Těch pár bodů jsem dala jen za Proud Wolfa, bandu roztomilých slimů, kresbu a místy pasující OST.

A to je asi tak všechno, co se dá o tomhle anime říct dobrého.


Baví mě fantasy nebo isekai anime, kde je hlavní postava extrémně silná a značně svou mocí převyšuje ostatní, ale musí to být vtipné a udělané tak, že i divák s tou postavou sympatizuje. Ovšem s Yuji-m se to nedá, je nesympatický, místy nepříjemný a má asi tak dva obličejové výrazy, více ne. Kdyby zmizel už někdy během první epizody, ani bych si do konce seriálu nevšimla že tam není, slimové by děj utáhli i bez něj. XD A když už jsme u toho - příběh pro mě byl záživný tak, že někde od šesté epizody jsem se přistihla, že během sledování přemýšlím úplně o něčem jiném a moc nevnímám co se děje na obrazovce (nemluvě o tom, že do posledních dvou tří epizod jsem se musela nutit). Kdyby se občas neozvaly roztomilé hlásky slimů, asi bych se po chvíli raději začala dívat z okna.


Je to škoda, protože jako spousta jiných, tak i tohle anime mohlo dopadnout mnohem lépe. :)

Autor: AnimeAiko
+1
Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu.
8
Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu.

Tak tohle se docela povedlo. :) Povětšinou jsem zatím viděla anime, kde když už byla herní tématika, tak během série byly postavy zobrazováy střídavě ve hře a střídavě v reálu. Tady hlavní hrdinka a ostatní tráví většinu času ve hře, která navíc (díky příslušenství XD) je doslova virtuální realitou. Ale i když jsem se s tím setkala poprvé (a určitě ne naposledy XD), musím říct že se mi to líbilo. :) Postavy byly sympatické, příběh dobrý, OST v pohodě, líbily se mi některé zvraty a taky reakce ostatních na nové dovednosti Maple. XD A když už jsme u ní, tak kdyby se to co jí dělo jinému typu postavy, asi by mi překážela, ale ona byla tak roztomilá, že mě to její doslova zakopávání o nové schopnosti bavilo. XD

Taky je dobré, že tu poslední událost nenechali otevřenou (čeho jsem se ke konci tohoto anime trochu bála XD) a všechno to nechali ukončené, i když je v plánu druhá série na kterou se taky ráda podívám. :)

Autor: AnimeAiko
+1
Ame o Tsugeru Hyouryuu Danchi
7
Ame o Tsugeru Hyouryuu Danchi

Milý film o partě dětí, které se dostanou na podivné neznámé místo, neví jak se vrátit, ale nakonec to dopadne dobře a navíc jim tam i něco důležitého dojde. :)

Bavilo mě to, kresba ok, hudební doprovod taky. Děcka si vedly dost dobře, na to kolik měly let a v jakých situacích se ocitaly. Samozřejmě to není úplně top, ale myslím že takové hodnocení si to zaslouží. :)


PS: přišlo to jen mě nebo si i jiní všimli narážek na Miyazaki-ho filmy? XD Sem tam nějaká drobnůstka v podobě oblečení, bot, podobné melodie, atd. ...

Autor: AnimeAiko
0
Tensei Shitara Ken Deshita
6
Tensei Shitara Ken Deshita

Prvních 7 dílů anime zhruba odpovídá první knize light novely. Oproti Light novele se v anime (bez překvapení) některé věci oddehrávají jinak a i z událostí, které se odehrají stejně si člověk může odnést jiný dojem, když se mu zamlčí některé skutečnoti (například na co myslí, když dělá onu akci). Moje hodnocení je silně ovlivněné skutečností, že mám přečtených 7 dílů novely, jinak bych asi dal bodů více.

Autor: VelkyBubak
+1
Romantic Killer
10
Romantic Killer

Po takových anime jako Otaku ni Koi wa Muzukashi, Koi to Yobu ni wa Kimochi Warui a hlavně Otome Game no Hametsu... (fakt mo děsně dlouhý název XD) je tohle další kousek (z řad komediálních romanťáren), u kterého jsem se hodně bavila. XD Hlavně teda to xichtění Anzu nemělo chybu, všechny ty pasti, které ji nachystal/a šílený/á čaroděj/ka, atd. - co epizoda, to dávka situací u kterých dostává divákova bránice zabrat. XD Kresba dobrá, hudba pasující, postavy všelijaké, nemám co vytknout.

Ano, ke konci sice byly ty tři epizody kapku z jiného soudku, no na druhou stranu mě osobně trochu zajímalo, proč jsou někteří takoví jací jsou a tyhle epizody mi to aspoň osvětlily. :)


Fakt jsem ráda, že se v posledních letech začaly objevovat anime, která nakopávají klišé z všemožných reverse harémů a otome her, už teď se těším na další (například na aktuálně vycházející Akuyaku Reijou nano de..... zase dlouhý název). XD

Autor: AnimeAiko
0
Rewrite 2nd Season: Moon Hen / Terra Hen
2
Rewrite 2nd Season: Moon Hen / Terra Hen

No, tak jsem se teda koukla i na to pokračování. Pakotarou ve své blbosti překonává sám sebe z první serie. Několikrát se tu opakují scény, které se navzájem podobají, děj je předvídatelný, idiot několikrát slíbí že nechce rozbrečet žádnou holku, ale pak to stejně několikrát udělá a bytost, kterou chce zachránit, musí nakonec utěšovat a uklidňovat jeho. Jestliže autoři při tvorbě předchozí série na něčem ujížděli, tak tady už v tom jeli natvrdo, protože jeto slátanina a odpad.

Ty dva body fakt jen za to, že kdybych z těch 11 epizod vybrala světlé chvilky, tak by se z toho dalo splácat jedno kraťičké OVA, které by se dalo zkouknout.


PS: autoři byli zjevně někde drženi a nikdy se nedostali ven, mezi lidi a tak. Jinak by věděli, že úplněk netrvá v kuse pár let (svítil všech 24 epizod) nebo když někdo na někoho vystřelí z takové blízkosti (epizoda 10) musí trefit i kdyby byl slepý (osobně jsem si na střelnici vyzkoušela střelbu z malé zbraně a i když nejsem žádný profík a zkusila jsem si to jen jednou v životě, tak i já jsem dokázala trefit toho kovového panáka na vzdálenost 20 metrů). Fakt nemám ráda anime, kde autor/ři nacpou kdejakou pitomost aniž by si o tom předem něco nezjistili.

Autor: AnimeAiko
+1
Shiguang Dailiren
9
Shiguang Dailiren

(Videné 3.11.2022) (Hodnotenie 4.11.2022)

Keď som si robil zoznam čínskych anime čo mali preklad tak som narazil aj na toto dielo.

Spočiatku som váhal keďže sa jedná o drámu a ja nie som moc fanúšik drámi skôr mám k nej odpor keďže doteraz čo som sa stretol to boli samé urevané postavy či zbytočné dramatické scény pri ktorých sa postavy správali tragicky až úboho takže väčšinou som mal problém to dopozerať. A ako vždy ani tu ma moja intuícia nesklamala.

Po dejovej stránke to bolo skvelé čo ma prekvapilo len mi to mierne kazili postavy s tým ich zbytočným plačom prišlo mi to tam zbytočné ale to všetko im odpúšťam bo celé to zachránil skvelý ED ktorý som si vždy vypočul. OP mi už moc tak skvelo neznel.

Zhrnutie: je to skvelí originál ktorý sami nakoniec páčil.

Autor: chumchummaru
0
Rewrite
2
Rewrite

Opět další anime, kde se autoři zjevně nemohli rozhodnout, co vlastně točí. Na začátku to vypadá jako střelená harémovka s idiotem v hlavní roli, později zase nadpřirozeno a nakonec akce. Jak už tady někdo psal, kresba nic moc - myslím tím postavy (drobné s fakt velkýma hlavama) a ta 3D animace byla opravdu strašná. A když už jsme u nich, tak některé z nich byly vyloženě otravné, jiné zbytečné a příběh miš maš.

Ale i já tomuhle kousku musím uznat pár kladů (díky kterým ode mě dostalo aspoň těch pár bodů). Našla jsem tu pár postav, které jsem si oblíbila (Yoshino, Sakuya, "Mamutík", ty dvě chibi víly a 2 z těch dívčích postav XD), některé věci v příběhu byly taky v pohodě a taky zde v komentářích zmíněná melodie "Daisy" se dobře poslouchá.


Kdyby se celé anime soustředilo jen na to nadpřirozeno a záchranu světa, bylo by mnohem lepší. Ale dám tomu ještě šanci a zkusím i druhou serii - možná budu hodnotit více body. XD

Autor: AnimeAiko
+1
Summer Time Render
7
Summer Time Render

Tohle anime má svoje klady i zápory, proto se mi nehodnotí zrovna dobře. Myšlenku to má dobrou, některé postavy taky (např. Ushio je k sežrání XD), hudba (hlavně druhý opening), kresbu... Ale na druhou stranu tam byly věci co mě nebavily (25 epizod bylo zbytečně moc, klidně se to dalo zkrátit na 13) nebo vyloženě štvaly (ano Mio, koukám na tebe, dokonce i tvoje stínová verze mi byla sympatičtější >_<).

Závěrem tedy, není to špatné, ale mohlo být lepší. Ale vzhledem k hodnocení tady, jsem asi jediná kdo to takhle vidí. XD

Autor: AnimeAiko
+1
Romantic Killer
8
Romantic Killer

(videné 28.10.2022) (hodnotenie 2.11.2022)

Hmm ako by som to zhodnotil. Od začiatku to malo nádych komédie takže to bolo len +. Postavy ma nijak moc neštvali ale ako sa to vezme. Hlavná postava bola skvelá (nie vždy sa v romantickom anime nájde dievča ktoré preferuje hry pred romantikou takže ďalšie +) ale to sa už nedá povedať o niektorých postavách.

Tsukasa jeho správanie sa mi strašne páčilo biť chladný k dievčatám a nezaujímať sa o lásku takéto charaktery sa mi najviac páčia v romantike, čo som už nemusel bola jeho minulosť ktorú museli ku koncu vytiahnuť a ktorá mi to celé len kazila to isté aj Saki tiež ma jej minulosť nezaujímala (úplne mi stačilo keď to okrajovo spomenuli) hrať to na city to nie je nič pre mňa ako aj to že zo seba robia zbytočne úbožiakov. ináč ostatné postavy boli v pohode. 

Zhrnutie: keď prižmúrim oči pri posledných 3 ep. (mierne som to ich popreskakoval už som sa na to nedokázal pozerať čo ma štve lebo nerád preskakujem pri nových anime) tak to bola celkom dobrá romantická komédia. 8 dávam už len kvôli prvým 9 ep. ktoré stáli zato.

Autor: chumchummaru
0
Mieruko-chan
7
Mieruko-chan

Začátek měl pomalý rozjezd a místy mě trošičku nudil. Ale pak to začalo být zajímavější a ke konci dost dobré. Škoda jen, že některé části a postavy (např. ty duchovní bytosti z chrámu nebo "Kmotra") nedostaly více prostoru, jinak bych hodnotila mnohem výše. Potenciál to totiž mělo. :)

Autor: AnimeAiko
0
86
6
86

druhá série docela zklamala, bohužel se nenavazuje na hlavní postavu majorky z první serie - tahle část je tam jen okrajově i přes to že vztahy postav jsou najednou o kus jinde a její role v armádě taky, skoro by zasloužila samostatnou serii, určitě by to bylo zajímavější než tohle... Hlavní tahák emocí a zajímavostí v tomhle anime je pryč a je z toho jen obyčejná bojovka s hromadou nesmyslů ve finálním boji.

Autor: alisarrian
+1
Noumin Kanren no Skill Bakka Agetetara Naze ka Tsuyoku Natta.
2
Noumin Kanren no Skill Bakka Agetetara Naze ka Tsuyoku Natta.

OK, zabití draka mrkví bych ještě byl schopný nějak překousnout, ale odporné 3D a hlavního hrdinu co má v hlavě doslova hovna a hlínu, jak se ukázalo v 4 epizodě už ne, stejně tak v tom samém dílu byl tak epický big brain time že v tu chvíli se mi otočili oči vrchem o 180° a tam setrvali několik minut než vyčíslili škody způsobené na mých neuronech. Prozatím tohle nemůžu doporučit nikomu.

Autor: majel007
+1
Koroshi Ai
8
Koroshi Ai

Tohle anime nebylo vůbec špatné. Je pravda, že ta mafiánská část mě zase až tak moc nebrala, spíše všechny ty vtipné situace mezi Ryan-Ha a Chateau - z těch jsem nemohla. XD A poslední čtyři epizody byly vůbec nejlepší. Škoda jen, že z toho konce nepoznám jestli je v plánu další série nebo TO měl být úplný konec? XD

Autor: AnimeAiko
0
Maou-sama, Retry!
8
Maou-sama, Retry!

Ve většině isekai anime je zvykem, že je hlavní postava v jiném světě mladší než v tom původním (nebo se dokonce do toho isekai světa znovu narodí). Ale tohle je moje první isekai, kde je hlavní postava po přenosu starší než ve svém původním světě - to byla první věc, která mě tady pobavila. XD Taky jeho reakce, myšlenkové pochody a některé další postavy. XD Neříkám, že je to něco extra (i tady byly věci, které mě moc nebraly nebo mě přímo otravovaly - např. některé dívčí postavy), ale pro zasmání a odreagování je tohle anime ok. ^^

Autor: AnimeAiko
0
Aishen Qiaokeli-ing... II
6
Aishen Qiaokeli-ing... II

(Videné 13.10.2022) (Hodnotenie 14.10.2022)

Dôvod prečo som tomu dal 6 je že táto sezóna to celé ale celé poslala do kytek. tá skvelá a úžasná komédia ktorá bola v predošlej sezóne sa tu už vytratila a nahradila ju dráma až tragédia takže mi to ešte viac znechutilo sledovanie. všetky postavy sa zrazu stali tragické každá mala svoju tragickú minulosť ktorú nám museli vyrozprávať a mne sa to nepáčilo ja som to šiel sledovať kvôli komédií ale tú som tu nenašiel. ľutujem že som ju začal aj sledovať takto by to bolo 5/10 ale keďže moje hodnotenie anime je také že keď dám jednej sezóne dajme tomu 7 tak aj ostatným nasledujúcim sa snažím dať rovnaké pretože je to stále ten istý dej len je roskuskovaný na viac sezón a keďže sa mi prvá sezóna lúbila ale zase táto mi to skazila tak som obom dal 6. nechcel som dať 5 za to že prvá sezóna bola skvelá ale ani 7 kvôli druhej sezóne ktorá mi to pokazila a čo je medzi 5 a 7 predsa 6. :D

Autor: chumchummaru
0
Aishen Qiaokeli-ing...
6
Aishen Qiaokeli-ing...

(Videné 12.10.2022) (Hodnotenie 14.10.2022)

Úžasné. vôbec som nečakal že to bude až taká skvelá komédia. dej nebol zlý od začiatku až do konca si to držalo humor takže som sa nenudil. To bola hlavná vec pre ktorú som to sledoval. To že sa dej točil okolo pomoci dievčatám ktoré boli do hlavnej postavy kúzelne zamilované mi až tak nevadil len keby to nemuselo biť miestami tak dramatické až tragické. To že to bolo čínske mi nevadilo ba čo viac bola to príjemná zmena oproti stále sa dokola opakujúcim japonským anime ktoré sa mi pomali začali mínať tak som skúsil niečo nové. Nemohol som biť viac spokojný takto by som to videl tak na 8 až 9/10 ale aby som nechodil okolo horkej kaše tak dôvod prečo tomu dávam 6 je nasledovný. dozviete sa ho v hodnotení pre S2: https://akichan.moe/anime/hodnoceni/13634

Autor: chumchummaru
0
Mahou Shoujo Madoka Magica Gaiden 2 - Kakusei Zen'ya
9
Mahou Shoujo Madoka Magica Gaiden 2 - Kakusei Zen'ya

Pokračování předchozí serie. A musím říct, že se vyplatilo čekat. Divák se dozví zase něco nového a v průběhu serie se dokonce objeví staré známé tváře. :D Bavilo mě to a kdo viděl všechno předtím (původní sérii, filmy a následně Gaiden), tomu doporučuju shlédnout i tohle. Těším se na finále ... ^_~

Autor: AnimeAiko
0
Devils' Line
7
Devils' Line

Po zkouknutí musím souhlasit s některými uživateli tady. XD Hlavní dvojice byla vážně na zabití a nebýt jiných postav (např. bělovlasý Lee XD), tak to anime snad ani nedokoukám. Taky je pravda, že během epizod se objeví dost blbostí, některé postavy se chovají divně, taky je tu dost načnutých ale nevysvětlených informací, atd. Ale na druhou stranu musím uznat, že tady byly chvilky kdy se mi to anime docela líbilo a proto jsem nakonec hodnotila takhle.

Myslím si, že chyba byla v nerozhodnosti autorů o jaký žánr jim vlastně jde - jestli točí akční nebo romantickou upírárnu, protože obojí najednou jim nefunguje.

Autor: AnimeAiko
0
Bleach: Sennen Kessen Hen
5
Bleach: Sennen Kessen Hen

(videné od do) (hodnotenie 17.11.2022) (ešte som nedopozeral prvý bleach tam som práve v 189 ep. (aj s filler ep.) čo je 32 zväzok mangi)

Moje predošlé hodnotenie je tu: https://akichan.moe/anime/hodnoceni/2369 len tak pre info je naspodku.

Čo sa týka tohto pokračovania tak ani toto nebude výnimka. Už som raz taký keď jednej sezóne dám hodnotenie tak aj pokračovaniu sa snažím dať rovnaké keďže je to ten istý dej len je rozkúskovaný na viac sezón.

No a aby som nezabudol koľko asi bude mať táto sezóna fílerou poučili sa či spravia tú istú chybu ako minule?

Autor: chumchummaru
0
Grisaia: Phantom Trigger The Animation
3
Grisaia: Phantom Trigger The Animation

oproti původním dílům dost hrozný a v podstatě to s nima nemá nic společnýho, hlavní postavy mizerně vyvedený, bez jakýkoli hloubky nebo vývoje - hlavně aby měly superschopnosti protože je to celý zaměřený spíš na boj, ale samotná akce za moc nestála... navíc je to plný nesmyslů od začátku do konce

Autor: alisarrian
+1
Futoku no Guild
4
Futoku no Guild

(videné od 7.10.2022 do ) (hodnotenie 17.11.2022)

4 je proste strop. viac takémuto typu anime nemôžem dať.

Na to že je to ečči sa to dá sledovať aj keď nie som veľký fanúšik tohto žánru (obač si nejaké pozriem). Sledoval som bez cenzúry bo sa to ináč ani neoplatí.

Od deja som veľa nečakal. čo si budeme nahovárať je to predsa ečči a to moc na kvalitu deje nepozerá. skôr som to bral ako oddychové anime.

Na to že je to typické klišé ečči tak som sa nenudil ale ani som nebol dáko nadšený z tých trápnych detských scén hlavne nie vtedy keď sa tam ukázala ritierka s tými jejími obrovskými nárazníkmi (ostatné baby mali normálnu veľkosť takže tie boli v pohode) vtedy ma najviac boleli oči. nechápem pointu veľkých pŕs nedá sa na ne pozerať.

Jediná postava ktorá tam má aspoň nejaký ten rozume je Kikuru všetky ostatné postavy sa tam správajú až moc detsky a to je dôvod prečo sa vyhýbam ečči alebo ho ani nedopozerám.

Záver: Ak by to ečči bolo premyslené a nie vždy a všade pchané tak nepoviem nič a dal by som tomu viac ale toto je proste klišé. Jediné ečči ktoré má u mňa rešpekt je Ishuzoku Reviewers (Medzidruhoví recenzenti) https://akichan.moe/anime/rozcestnik/14969/Ishuzoku-Reviewers toto jediné anime vie ako správne využiť ečči.

Autor: chumchummaru
0
Vampire in the Garden
4
Vampire in the Garden

Z tohohle kousku mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbila kresba (hlavně prostředí a okolí, postavy byly průměrné), taky krásná hudba, zajímavý postapo příběh. A to je všechno.

Postavy, hlavně ty dvě základní, byly mě osobně nesympatické a i kdyby tohle anime bylo delší, stejně bych si k nim nevytvořila vztah a nefandila bych jim.

A to je škoda, protože jinak má tohle anime potenciál a podle mě mohlo dopadnout mnohem lépe, kdyby si s tím trochu více pohráli.

Autor: AnimeAiko
+1
Blood Lad: Wagahai wa Neko de wa Nai
8
Blood Lad: Wagahai wa Neko de wa Nai

Sice je to samostatné OVA, ale osobně mi to přišlo jen jako další epizoda ze série. Není to pokračování, divák se tu nedozví nic nového. Ale není to tak hrozné a ta půlhodinka uteče jako nic.

Autor: AnimeAiko
0
Blood Lad
9
Blood Lad

Tak u tohohle anime jsem se parádně bavila. XD

Postavy sympatické (hned jsem si jich pár oblíbila, např. Wolfa XD), skvělý humor, příběh dobře napsaný a děj odsýpal.

Během sledování mi přišlo, že kresbu a to přebarvování u některých scén, jsem už někde viděla a sice v anime "Heion Sedai no Idaten-tachi", které mě bavilo stejně jako tohle. XD


Jen je škoda, že další serie se asi hned tak nedočkáme (tahle serie je z 2013 a já ji zkoukla a recenzi jsem napsala 2022 >_<).

Autor: AnimeAiko
0
Jibaku Shounen Hanako-kun
8
Jibaku Shounen Hanako-kun

První epizoda naprosto skvělá, hodně jsem se bavila. :D Zbytek serie kapku slabší, ale třeba bude další serie, která to napraví. :) Každopádně hlavní tři postavy super, funguje to mezi nimi a líbil se mi EN - za mě tohle anime doporučuju. :)

Autor: AnimeAiko
+1
Shadow House 2
9
Shadow House 2

Páni, tak druhá serie je nakonec ještě lepší než ta první. :D Spousta nových informací, zvraty, trocha akce a odhalování. Postavy se nadále vyvíjejí, hudba opět skvělá (tentokrát je chytlavý OP a to tak, že jsem ho přeskočila jen párkrát :D) a i tuhle sérii jsem zhlédla doslova na posezení. :D Ale stejně jako první série, hádám že i tahle bude mít nejspíše pokračování. Snad vyjde co nejdříve. :)


PS: Obě série mi tak trochu připomínaly Yakusoku no Neverland 1 a 2, ten vývoj postav, napětí, snad i kresba, atd.

Autor: AnimeAiko
0
Yuu☆Yuu☆Hakusho
5
Yuu☆Yuu☆Hakusho

(videné od 3.10.2022 do ) (hodnotenie 14.11.2022)

Najklasickejší šónen zo všetkých klasických šónenou viac klasický už nemôže biť (alebo môže).

Nemôžem povedať že ma to nebavilo sledovať ale ani nemôžem povedať že je to nejak zaujímavé nie to už dobré alebo skvelé anime. Dá sa to pozerať ale chýba mi tam dej. zo začiatku to malo nejaký ten dej ale ako sa začal nekonečný turnaj tak ten dej sa už vytratil. Už to bolo len o zápasoch a zlepšovaní svojich síl.

Animácia nebola zlá keďže to sledujem vo FHD. (v inej kvalite už ani nesledujem)

Záver: za mňa je to priemer. Videl som kopec iných šónen anime ktoré stoja zato.

Autor: chumchummaru
0
Summer Ghost
8
Summer Ghost

Pěkný krátký film na odreagování, nijak vás nepřekvapí ale ani nijak neurazí jenom kolem vás propluje a možná i něco zanechá. Přemýšlím jaké by z něj bylo anime o dvanácti dílech.

Kresba krásná, hudba obstojná, příběh příliš krátký ( dá se čekat u 40min filmu)

Autor: Rendy
0
Yuusha, Yamemasu
8
Yuusha, Yamemasu

Velmi povedená adaptace, která by ani nepotřebovala pokračování (Manga, ale asi stále vychází.). Chytrý nápad, kdy se klaďas přidá ke straně, proti které doposud bojoval a ukáže se, že i ta druhá strana je také dobrá (podobně v Maoyuu Maou Yuusha), je zde rozumně a zábavně rozveden. Trochu jen působí slabě tragické pozadí hlavního hrdiny, které odvypráví zhruba dvě episody. Sice to ukáže svět ze zajímavé stránky, ale zase to nehraje příliš velkou roli a ztratí se tím příležitost pro trochu více strhujícího děje.

Autor: Pira
0
Log Horizon 2
8
Log Horizon 2

Je to skvělé, ale i trochu slabší než první série a v polovině mě dokonce opustil zápal s jakým jsem to vše sledoval hned po sobě. Řekl bych, že je to hlavně proto, jak se najednou trochu roztříští děj a některé části jsou věnované hlavně jiným postavám než geniálnímu Široemu. Ten dostane také svůj prostor, ale, jak to i děj vysvětluje, není ve své kůži. Každopádně ve světě Log Horizo zbývá pořád příliš mnoho věcí, které se dají podrobně prozkoumat, a nemůžu se dočkat, až sedo toho další pokračování zakousnou!

Autor: Pira
0
Log Horizon
9
Log Horizon

Všechno bylo fajn. Seriál se dobře trefuje do noty mě a mnoha dalším přiznivcům isekai a fantasy. Na to, že už trochu zestárl, je to pořád mazaná záležitost - často tu nejde tolik o RPG zasazení hry, ale o odhalení herních pravidel a mechanizmů a jejich ovládnutí nebo přechytračení. Navíc se seriál každému problému věnuje celkem do hloubky a vše se pomalu a detailně rozvíjí a má to promyšlenou spojitost s dalšími věcmi v budoucnu. (V těchto dvou bodech bych v podstatě shrnul hlavní rozdíly k SAO.) Hlavní hrdina nakonec nemá tolik prostoru a mnoho věcí připravuje "v skrytu", ale nakonec vyjde "na světlo" jako pravý génius, což se skvěle doplňuje z průběžnou akcí a wordbuildingem. Rozhodně doporučuji.

Autor: Pira
0
Monster Musume no Iru Nichijou
6
Monster Musume no Iru Nichijou

Skoro bych nechtěl přiznávat, že jsem to viděl. Je to prostě jenom další naivní harem komédie plná všech klišé, ale trochu zaměřená na perverzáky s fetišem na ženy-monstra. (Překvapivě tam není nic pro "furry". Díky Bohu!) Má to občas slušné okamžiky s nějakou zápletkou, ale vrací se to vždycky zpět k erotice, která seriál hlavně prodává a kterou to prodává. Takže v tom vidím tak trochu samoúčelný kruh, ale když člověk vypně hlavu, dá se u toho odpočívat. I když animace není tolik živá a nějaké technické výtky se vždy najdou, produkci bych označil za slušnou.

Autor: Pira
+1
Berserk: Ougon Jidai-hen - Memorial Edition
5
Berserk: Ougon Jidai-hen - Memorial Edition

(Videné od 1.10.2022 do ?) (Hodnotenie 16.10.2022)

V podstate sa jedná len o alternatívnu verziu 3 predošlých filmov takže nič nové sa tu nekoná. filmy sú nakúskované a podané ako TV. všetko je rovnaké a keďže je to rovnaké tak dávam aj rovnaké hodnotenie ako u predošlých filmov.

Autor: chumchummaru
0