Akichan.moe
Vyhledávání
Možnosti vyhledávání Vyhledávání
Zapomenuté heslo
Přezdívka smí obsahovat jen čísla, podtržítko, pomlčku a znaky české, slovenské a japonské abecedy (hiragany a katakany).
Přezdívka musí obsahovat alespoň jedno české nebo slovenské písmeno.
Heslo musí být dlouhé minimálně 8 znaků.
Napište „aeiozscr“ bez uvozovek a k prvním čtyřem napište čárku a ke zbývajícím háček.

Nejnovější recenze

Filtrovat Filtr
Zavřít
Filtr
Freezing Vibration
6
Freezing Vibration

Co čekat od pokračování celkem slabého seriálu? Upřímně jsem si nebyl jistý, ale druhá série přináší přinejmenším důstoujnou zápletku s dobrými zvraty a vyřešení některých vazeb z minulosti postav. Přičemž zrovna vyřešení jak zápletky, tak minulosti je celkem chabé, ale ještě ne natolik, aby se tento seriál měl úplně zatracovat. Trochu tomu odpovídá i slabý styl autora ve vymýšlení všech těch cizích jmen postav. Aspoň někdy překonáte trochu té povrchnosti a v některé postavy se i vcítíte. Také tu jsou stále prsa, někdy vkusně a jindy nevkusně, ale už to by divákovi mělo napovědět, že se nad seriálem nemusí moc přemýšlet.

Autor: Pira (19. 5. 2024)
+1
Tensai Ouji no Akaji Kokka Saiseijutsu
7
Tensai Ouji no Akaji Kokka Saiseijutsu

Zdařilé anime, na které byla radost koukat, akorát že ve mě seriál nic moc nezanechal. Se psanám hodnocení jsem týden otálel a pomalu se vytrácí všechny mé dojmy ze slušeně propracovaného světa i z dějových zvratů a za rok si možná ani nebudu pamatovat o čem to bylo. Určitě to také není tedy nijak velkolepé a ohromující dílo, ale kde je jinak tenhlavní nedostatek, to nedokáži říct.

Vytknu jen dvě menší věci. Zaprvé je hrdina, princ Wein, zase až moc schopná postava (overpowered), které se vše daří, a i když k tomu je vcelku humorný nadhled, nějak to malinko skřípe. Zadruhé to aspoň nebyl isekai, i když to má s několika dost společného. V tomto případě by mi přišlo hloupé, kdyby autor využíval hrdinův vstup do jiného světa k tomu, aby všechno vysvětlil čtenářům/divákům (jak je teď tak časté). NIcméně se nám zde dostane několika vyučovacích hodin pro mladší sestru protagonisty, což je také slabší a méně nápadité řešení.

Autor: Pira (19. 5. 2024)
+1
Meiji Gekken: 1874
6
Meiji Gekken: 1874

Poměrně dobré anime, kde najdete japonskou historii, politikaření, policii a yakuzu, akci plnou bojů a soubojů, kdy proti sobě stojí nejen různé typy mečů, ale i střelné zbraně a nakonec se tu najde i trochu té romantiky. Postavy mi byly povětšinou sympatické (až na pár výjimek) a ukazující, že japonský národ té doby byl doslova nezničitelný, o čemž svědčí tolik zmrtvýchvstání, že by se i ten borec z Nazaretu mohl učit. Je jedno kolikrát to někteří koupili katanou nebo kulkou z pistole či byli popáleni, divák se s nimi v další epizodě (nebo už o pár scén později) zase setká. XD No na druhou stranu musím říct, že jsem se docela bavila a těch 10 epizod zkoukla docela rychle. XD

Co se mého hodnocení týče, tak za anime jako takové bych dala 7/10, ale ten jeden bod jsem strhla, protože v poslední epizodě mi autoři zabili (tentokrát definitivně bez návratu) postavu, kterou jsem si v tomhle kousku oblíbila nejvíce. Pokud by ale někdy v budoucnu bylo pokračování, kde by mi ho zase oživili, tak se k téhle recenzi vrátím a hodnocení změním. XD




Autor: AnimeAiko (17. 5. 2024)
0
Sengoku Youko
9
Sengoku Youko

Skvělé anime, které začíná trochu jako komedie, pak trochu zvážní a nakonec je to akční jízda se souboji doprovázenými skvělým OSTem. Postavy hodně sympatické, kterým divák fandí, zvlášť když během epizod prošli i určitým vývojem své osobnosti. Kresba dobrá a hudba se vydařila hodně, minimálně opening a ending poputují do MP3ky. Pokud bych měla něco vytknout, tak snad jen drobnosti, které si japonci neodpustí v každém druhém anime, takže to už nemá cenu řešit. XD Rozhodně doporučuju a těším se na pokračování.




Autor: AnimeAiko (14. 5. 2024)
0
Astarotte no Omocha!
5
Astarotte no Omocha!

(videné od 10.5.2024 do 12.5.2024)

Čakal som klasickú trápnu ečči komédiu plnú gatiek a pŕs ale miesto toho som dostal (pedofílni) rodinný dej? Kde sa riešil vzťah medzi nevlastným otcom (ktorému je 23) a jeho nevlastnou dcérou od sukuby s ktorou má ešte vlastnú (10 ročnú) dcéru? A to som sa tak tešil že je to seinen. od polovice ma to už nebavilo pozerať.

Autor: chumchummaru (12. 5. 2024)
+1
Sokushi Cheat ga Saikyou Sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranaindesu ga.
8
Sokushi Cheat ga Saikyou Sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranaindesu ga.

Po první epizodě jsem si řekla: "Co je to za blbost?" a rozkoukala jsem jiné anime, o kterém jsem měla o něco lepší mínění. To ale nakonec až tak dobré nebylo, tak jsem zkusila další epizody tohohle a kupodivu se to vylepšilo.

Divák tu najde skutečně hodně - hlavní hrdinové se dostanou do isekai světa, kde nic nedává smysl, je to jako svět fantasy, scifi a moderního Japonska a žijou tam lidi z toho isekai, lidi se zvířecími rysy, démoni a polodémoni a plno japonců, kteří tam byli v průběhu času přeneseni nebo reinkarnováni. Chvílemi je to komedie, chvílemi tu stříkají litry krve a mrtvých přibývá, že by ani všichni existující hrobníci nestíhali. Ústřední dvojici a jejich vztah jsem si hodně oblíbila. Nejen, že mi byli sympatičtí, ale po dlouhé době to byl monogamní pár. XD Ale i další postavy to tu dobře doplňovaly, ať už duch Mokomoko nebo třeba trochu úchylný Hanakawa, kteří odlehčovali situaci. Dál bych se už moc nerozepisovala, ať nespoileruju. Dodám už jen to, že to mělo dobrý opening a kresbu. Konec byl otevřený pokračování, ale ten náznak harému v poslední epizodě mě naštval, tak snad od toho autoři zase rychle upustí, jinak se na něj ani nepodívám.

Určitě ale tenhle kousek doporučuju, ale myslím že žánrově by se hodil spíše na strašidlácký říjen než koukat na něj teď v květnu jako já. XD




Autor: AnimeAiko (11. 5. 2024)
+2
Ninja Kamui
7
Ninja Kamui

(videné od 24.2.2024 do 11.5.2024)

Super, ďalšie nadupané anime teraz z prostredia moderných ninja (to som si myslel pri prvých ep. ale potom mi to už také wau neprišlo)

Najviac by som chcel vystihnúť 5 ep. a jej skvelí koniec ktorý mi prvý krát vyrazil dych hlavne vďaka skvelému epickému OST ktoré tam hralo. (https://www.youtube.com/watch?v=8AAHt1HedKo)

Autor: chumchummaru (11. 5. 2024)
0
Sasaki to Pii-chan
7
Sasaki to Pii-chan

Podle traileru jsem čekala komedii, ale jak píše Skeewe - je to splácanina všeho možného - jak žánry, tak příběh. Kdyby se autoři drželi jen jednoho, bylo by to lepší. Sasaki je docela OK a líbí se mi, jak ignoruje jisté narážky od různých slečen (když jsem byla náctiletá středoškolačka, tak mě nebrali skoro 40-letí "ojii-sani" - co to s těma japoncema je? XD), ale zase třeba postava Shizuka Futari byla fajn. Nakonec hodnotím o něco výše, protože vtipné scény mě pobavily. Akorát teď zvažuju jestli koukat na pokračování nebo ne... XD




Autor: AnimeAiko (9. 5. 2024)
+1
Kyuujitsu no Warumono-san
9
Kyuujitsu no Warumono-san

Pohodové a vtipné anime o tom, že i když jste vrchní záporák Ligy zla, tak když máte volno tak máte volno a v takový den se věnujete jen tomu co máte rádi a ne bojům s Rangery ...

Musím říct, že tenhle kousek mě bavil a hlavního hrdinu jsem si dost oblíbila, fakt sympaťák - vzdáleně mi připoměl Tacu-a z Gokushufudo, ale trochu mírnější verze. XD Příběh jako takový se skládá s větších či menších událostí v poklidném tempu. Ostatní postavy pak Generála skvěle doplňují a žádná mi nijak nepřekážela, spíše bych uvítala kdyby některé měly maličko více prostoru. Kresba byla hezká a hudba příjemná a pasující. Doporučuju těm, kteří hledají něco nadpřirozeného, ale zároveň klidného a pohodového.


PS: opravdu za celou sérii neřekli Generálovo jméno nebo jsem ho jen přehlídla? XD



Autor: AnimeAiko (5. 5. 2024)
0
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu
10
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu

(videné 5.5.2024)

Tak tu tá zábava klesla o čosi nižšie ako minule (jedna noc s eris ho až takto poznamenala?) a celkovo sa to ponorilo do depresií (hlavne prvé 3 ep.) ale ani to ma neodradilo aby som to dopozeral a prečkal zlé obdobie po ktorom znova vyšlo slnko v podobe Sylphiette. A toľko náznakov mú dávala ale stále si to nevšimol že je to ona.

Trocha života do toho umierania, pri prvej ep. som si myslel že sa pri jeho depresii nedočkám ani konca. Čo som si všimol tak sa mi zapáčili všetky OP ako aj ED a konečne som v 5 ep. uvidel normálny OP.

Hor sa na Part 2

Autor: chumchummaru (5. 5. 2024)
0
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu
10
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu

(videné od 1.5.2024 do 3.5.2024)

Bože tak toto bola jazda, bez srandy nikdy som nevidel tak dobré čo dobré skvelé isekai (je ťažko povedať či sa niekedy dočkáme LN v cz ale po tom čo som videl by som si ju rád prečítal)

 

Nikdy by som nepovedal že si toto niekedy pozriem (teraz to ľutujem) ale vďaka jednému nedávnemu AMV (https://www.youtube.com/watch?v=CGbQHt74vq8) kde sa ukázal som si všimol že v niektorých častiach mi to pripadalo ako klasický isekai tak som si povedal že dám tomu šancu. A vyplatilo sa, neskutočne som sa bavil od samého začiatku som sa nemohol prestať smiať (čo ma privádza k otázke prečo to má označenie dráma keď mi to skorej prišla komédia ale to je asi vec pohladu). čo mi mierne vadí je že ani po 11 ep. som nevidel normálny OP jedine ED. Najviac ma udivilo bolo že na toto sa museli spojiť 2 štúdia aby vytvorili takýto skvost.

 

Jedine čo mi tak vadí je že je to delené na časti a nie sú to celé 24 ep. sezóny.

Autor: chumchummaru (3. 5. 2024)
0
Hime-sama "Goumon" no Jikan Desu
8
Hime-sama "Goumon" no Jikan Desu

Místy oddechové anime, místy totální groteska. XD Kdo hledá vážně míněné fantasy, tak čelem vzad. XD Tenhle kousek si dělá legraci ze všeho a hlavně sám ze sebe. Příběh je jednoduchý, ale zábavný. Postavy sympatické, ale chybělo mi tady více těch mužských (ukecaný meč a nemluvící služebník to sami nevytrhnou XD). Kresba odpovídá žánrům a hudba sem pasuje (a chytlavý opening poputuje do MP3ky XD). Takže každý kdo se chce jen zasmát a nepřemýšlet nad nelogičnostmi, tohle je to pravé pro vás.




Autor: AnimeAiko (3. 5. 2024)
+1
Seto no Hanayome
5
Seto no Hanayome

(videné od 14.4.2024 do 1.5.2024)

Som už starý na taký to druh komédií, ale aspoň ED. stáli za to.

Autor: chumchummaru (1. 5. 2024)
0
Grimm Kumikyoku
8
Grimm Kumikyoku

To se zase jednou něco povedlo, když nám spolupracuje CLAMP a Netflix. XD Na začátku každé epizody (jsou kapku delší, okolo 38-46 min na epizodu) tu máme bratry Jacoba, Willa a jejich sestru Charlotte (o které jsem teda doteď neslyšela XD) a pak vždy začíná samotný příběh. Samozřejmě nečekejte pohádky, jak je znáte - to by nebyli japonci, aby z toho nevytvořili něco docela jiného. XD Každý příběh se odehrává jinde (máme tu Japonsko i pseudo-historii Evropy) a v jiném žánru (fantasy, scifi nebo space opera, atd.) a ne každý se podle mě povedl. Za sebe můžu říct, že některé epizody byly slabší a jiné naopak skvělé. Nechci moc spoilerovat, tak ještě jen hodnocení jednotlivých epizod:

Popelka - 9/10 (nejlepší epizoda ze série a díky ní jsem se chtěla dívat na další XD)

Červená Karkulka - 7/10 (asi nejslabší kus celé série)

Jeníček a Mařenka - 8/10 (tomuhle něco chybělo, jinak bych hodnotila výš a na začátku mi to připomínalo anime Yakusoku no Neverland)

Jak skřítkové šili boty - 7/10 (tohle bylo jen o málo lepší než Karkulka)

Brémští muzikanti - 9/10 (tohle se povedlo a trochu mi připomělo anime Trigun - a btw. ty bratry Wade bych já osobně raději .... no řekněme převychovala XD)

Krysař z Hamelnu - 8/10 (i tady mi něco chybělo, abych hodnotila výše)

Ovšem co chybělo na příbězích, vynahradila kresba (ty barvy, to je pastva pro oči) a skvělý hudební doprovod.Takže po sečtení všeho mi pak vyšlo hodnocení, které jsem tomu dala a rozhodně doporučuju ke zkouknutí.


PS: něco jako spoilery, takže kdo nechce, ať nečte dál. XD Schválně kdo si všiml, že skoro v každé epizodě se aspoň mihne někdo, kdo vypadá jako Jacob s Willem a taky toho, že autoři ujíždí na červených vlasech se smaragdovýma očima alá Chise z Mahou Tsukai no Yome (opět v některých epizodách)?


Autor: AnimeAiko (29. 4. 2024)
+1
Koukaku Kidoutai S.A.C. 2nd GIG Individual Eleven
9
Koukaku Kidoutai S.A.C. 2nd GIG Individual Eleven

Stejně jako u předchozího filmu (Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex The Laughing Man, 2005) - pro mě je to skvělá rekapitulace seriálu, ale vypadlo toho už tolik, že prakticky nelze nikomu doporučit vidět filmy samostatně. Z nějkého důvodu to tentokrát vnímám jako slabší příběh, než jaký si pamatuji a hádal bych, že to bude (nepřekvapivě) kvůli vynechaným částem. Zaprvé kvůli těm, které by dodali více hrozivosti pro záporáky a zadruhé kvůli těm, které by dodali více emocionálního náboje pro klíčové zvraty. Jinak jsou nedostatky velmi podobné s předchozím filmem.

Navíc ještě zmíním svůj postřeh, že děj je zde trochu více zabrán do akce a politické konspirace, až nezbývá tolik prostoru na samotnou cyberpunkovou podstatu, jakou by si to podle mě zasloužilo. Přinejmenším tomu tak je až téměř do konečného rozuzlení příběhu, jen už si nepamatuji, jestli to byl i nedostatek seriálu.

Autor: Pira (28. 4. 2024)
0
Gekai Elise
8
Gekai Elise

Anime, které se sice tvářilo jako další romantická záležitost, ale nakonec to bylo kapku o něčem jiném. Na začátku se divákovi osvětlí situace (minulost, současné Japonsko a hurá zpátky XD) a pak už se nám Elise rozjede a léčí koho potká. Trochu mi to připomělo Isekai Yakkyoku, jen s dívkou v hlavní roli (oba jsou v současném Japonsku skvělí lékaři, oba zemřou při nehodě, oba jsou pak vyšší šlechtici, atd.). Příběh byl dobrý (dokonce měl ukončený konec, ale tak že se na něj dá kdyžtak navázat), kdy se hrdinka pomalu posouvá vpřed i přes předsudky ostatních, se vším se snaží vyrovnávat po svém a konec je trošku napínavý. Nakonec tam byla i nějaká ta romantika, ale nebyla v popředí. Postavy vesměs sympatické (jen někteří mládenci by nemuseli pořád nosit ten přísný výraz v obličeji a občas se zkusit i usmát), hudba pasující, kresba hezká. Určitě tenhle kousek doporučuju.


PS: díky za překlad Skeewe!


Autor: AnimeAiko (27. 4. 2024)
+1
Sousou no Frieren
10
Sousou no Frieren
Přiznám se čtu mangu, a když vyšlo anime, byl jsem potěšen. Výborné pojetí světa, magie, malých poučných příběhů, pěkných charakterů, vtipných situací a tohle vše dané dokupy utváří hezký výsledek. A konkrétně za mě, nejlepší scéna na kterou jsem čekal, je jak v dungeonu Frieren sedí před truhlou a přemýšlí jaký grimoar po otevření tam najde a v tu chvíli ji říka Fern: "Mistře, viděla jste přece výsledky detekujícího kouzla. Je to Mimic." Frierenina odpověď: "Fern, detekční kouzlo funguje jenom na 99%." :)
Autor: Agennt (26. 4. 2024)
+1
Mashle: Shinkakusha Kouho Senbatsu Shiken Hen
9
Mashle: Shinkakusha Kouho Senbatsu Shiken Hen

Další série kde se opět setkáváme s Mash-em, který je bez magie, zato má ale doslova absurdní fyzickou sílu, se kterou řeší skoro všechny problémy, které se mu postaví do cesty. XD Opět výborná zábava, dokonce bych řekla že jsem se nasmála častěji než u té první série. Jsou tu staré postavy, ale i několik nových (hlavně více psychopatických protivníků hlavního hrdiny), opět několik narážek na svět Harry-ho Pottera, stejná kresba, dobrá hudba a hodně vtipně udělaný openig a ending.

Rozhodně doporučuju vidět všem, co viděli jedničku (a ti co ji neviděli, přišli zatím o dost). XD




Autor: AnimeAiko (23. 4. 2024)
+1
Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex The Laughing Man
10
Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex The Laughing Man

Pro mě je to 10/10, ale já mám původní seriál Ghost in the Shell (Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex) vrytý v paměti jako jeden z opravdu nejlepších seriálů vůbec. A i když je to snad už více než deset let, co jsem to viděl, v tomto shrnujícím filmu mi chyběly jenom (četnější) písně endingu a openingu. Uznávám ale, že pro neznalého diváka toho bude ve filmu chybět mnohem více. Do sestřihu se nedostalo mnoho o základních funkcích Sekce 9, ve které pracují hlavní hrdinové, vypadla spousta budování světa z epizod povídkového typu a absence pozadí o robotech Tachikoma je dokonce tristní pro strukturu filmu. Zkrátka a dobře, samostatně se tento film doporučuje trochu těžko.

Autor: Pira (21. 4. 2024)
0
Akuyaku Reijou Level 99: Watashi wa Ura Boss Desu ga Maou de wa Arimasen
9
Akuyaku Reijou Level 99: Watashi wa Ura Boss Desu ga Maou de wa Arimasen

Opět isekai anime z žánru otome game a opět je "hlavní" hrdinkou záporačka. Ovšem liší se to v tom, že tady je mnohem více humoru, u kterého jsem se smála po celou dobu. XD Lumiella Dulkness (nezní vám to trochu jako Darkness? XD), která žila v předchozím životě v Japonsku kde tuhle hru hrála, se tady snaží žít klidný život, ale to jí moc nejde (když levelováním v dungeonech zvýšila svou úrověň na 99, což je v tomto světě maximum) - a to vede ke spoustě vtipných situací...

Jak říkám, bavila jsem se, příběh byl dobře udělaný (a staly se tam i věci na které jsem u jiných podobných anime jen marně čekala XD), s postavama jsem problém neměla (hlavně se mi líbila i jejich postupná změna a vývoj), kresba taky OK (hlavně ty deformace u vtipných situací XD) a hudba sem pasovala. Bylo by skvělé, kdyby to mělo pokračování a určitě doporučuju.



Autor: AnimeAiko (19. 4. 2024)
+1
Watashi no Shiawase na Kekkon: Watashi no Shiawase na Katachi
8
Watashi no Shiawase na Kekkon: Watashi no Shiawase na Katachi

Docela příjemná jednohubka před další sérií. Miyo tu špitá o něco méně, takže hodnocení jsem kapku zvýšila, ale ...... než se někam vleze, tak se klepe! Na tu pusu jsem čekala celou sérii a pak tohle? Za to by autoři měli dostat pěstí. XD Snad to v té další sérii napraví. XD




Autor: AnimeAiko (16. 4. 2024)
0
Majo to Yajuu
8
Majo to Yajuu

Zase jedno anime, které se povedlo a je trochu jiné od těch co jsem viděla v minulých měsících. Příběh je propracovaný, postavy povětšinou sympatické (a prohnilí padouši dostanou co zaslouží XD), chemie mezi těmi hlavními funguje dobře, kresba se sem hodí (a myslím, že jsem ji viděla ještě u jiného anime) a hudba to celé dobře dokresluje. Mám jen dvě výhrady, kvůli kterým jsem hodnotila níže ... zaprvé to líbání (bylo by mi sympatičtější kdyby to před tou výměnou Guideau provozovala s Ašafem - btw. kdo vymýšlel tak blbé jména? XD) a za druhé ten konec otevřený jak vrata. Je z něj sice jasné, že bude pokračování, ale jak dlouho sakra máme čekat? XD Rozhodně ale doporučuju ke zhlédnutí.




Autor: AnimeAiko (15. 4. 2024)
+1
Karakai Jouzu no Takagi-san 3
9
Karakai Jouzu no Takagi-san 3

Tretia séria mi prišla snáď asi najlepšia zo všetkých. Áno, pokračuje sa opäť v neustálom popdpichovaní medzi Takagi a Nishikatom, ale konečne postavy pôsobia trochu dospelejšie, vyzretejšie a začína sa to všetko pekne rozuzľovať. Je tu mnoho pekných, ale aj vtipných momentov a dokonca aj Nishikata už nepôsobí ako úplný chmuľo, ktorý prehrá každú súťaž. Vyzdvihujem najmä časti o kultúrnom festivale, Vianociach a záverečné dve. Záver je podľa mňa uspokojivý, ale ponúka priestor na prípadný ďalší vývoj. Ja som bol spokojný a bavil som sa.

Autor: No-Me5555 (15. 4. 2024)
+1
Karakai Jouzu no Takagi-san 2
6
Karakai Jouzu no Takagi-san 2

Druhá séria bola pre mňa miernym sklamaním, keďže mi to prišlo už ako obohraná platňa - Nishikata vymyslí súťaž, Takagi súhlasí, ale buď vylepší pravidlá vo svoj prospech, alebo často vyvedie chudáka Nishikatu z miery natoľko, že on potom prehrá. A už to začalo byť trochu otravné. Občas som už bol zúfalý z toho, že je Nishikata taký ignorant a vyplašený z akéhokoľvek prejavu náklonnosti voči Takagi, resp. voči dievčatám vo všeobecnosti. Chápem, puberta s ním ešte poriadne neplieska a je ešte stále taký detinský. Tu aspoň seriál poukazuje na to, že dievčatá dospievajú oveľa skôr ako chlapci a riešia už dospelejšie veci (láska, vzťahy atď.). Občas sa dej posunie vpred, ale sú to také milimetrové krôčiky. Preto som druhú sériu zhltol na jeden šup a dúfal som, že v tretej sérii to bude oveľa lepšie. Kvôli nejakej kontinuite sa to oplatí pozrieť, hoci táto druhá séria nemusí každého baviť.

Autor: No-Me5555 (15. 4. 2024)
0
Karakai Jouzu no Takagi-san
9
Karakai Jouzu no Takagi-san

K tomuto anime som sa dostal tak nejako náhodne cez jedno memečko. A chcel som si pozrieť aj nejaké pekné slice-of-life/romantické anime vhodné k obedným prestávkam. Seriál ma pomerne rýchlo chytil a zhliadol som ho za pár dní. Prvá séria načrtne základnú zápletku - hnedovláska a hnedoočka Takagi rada podpichuje svojho spolužiaka Nishikatu - nielen kvôli tomu, že má rada jeho frustrované reakcie z prehraných stávok a súťaží, ale je do neho zaľúbená. Nishikata sa síce často hnevá, že Takagi nad ním vyhráva, ale i napriek tomu s ňou rád trávi čas a postupne si k nej buduje akési city. Páčili sa mi mnohé humorné situácie. Aby sa to celé netočilo len o hlavnej dvojici, tak je tu aj zopár vedľajších postáv, ktoré dopĺňajú dej - ich príbehy však občas pôsobia ako vata a neprinášajú takmer nič dramatické. To však až tak nevadí. Po zhliadnutí budete mať určite chuť si pustiť aj ďalšie série. Za mňa fajn milé a vtipné anime.

Autor: No-Me5555 (15. 4. 2024)
+1
Saijaku Tamer wa Gomi Hiroi no Tabi o Hajimemashita.
8
Saijaku Tamer wa Gomi Hiroi no Tabi o Hajimemashita.

Další isekai anime, které se povedlo, protože je tu zase něco jinak než u stovky jiných. Hlavní hrdinka si sice nepamatuje svůj předchozí život v Japonsku, ale má jakési "záblesky" na něj, které ji pomáhají přežít v jejím současném světě (protože upřímně, 8-leté dítě by takové nebylo XD). Příběh byl sice na začátku pomalejší (vysvětlení jak ke své situaci přišla, bylo až někdy kolem 3 epizody XD) a kresba občas ujela (některá z postav začala mluvit, ale rty se ji pohnuly se zpožděním XD), ale jinak tomu asi není moc co vytknout. Kromě jedné věci, na kterou si v poslední době stěžuju u více isekai, a sice to že hlavní hrdinka zase zůstala mrně až do konce série (což je škoda, protože kdyby byla starší, tak by ji to slušelo po boku "ohniváka" XD). Takže opět za to strhávám hodnocení a doufám v další sérii, kde Ivy o něco povyroste. XD Jinak ale doporučuju.


PS: Sora a Ciel jsou roztomilí. ^^



Autor: AnimeAiko (12. 4. 2024)
+1
Zero no Tsukaima
5
Zero no Tsukaima

(videné od 6.4.2024 do 9.4.2024)

tak uškriekánú ženskú (louise/tsundere) som už dlho nepočul a MC tiež nebol o nič lepší. bohužiaľ kvôli deju a charakterom ktoré nijak nevybočujú z pomedzi iných anime tomu neviem dať viac, povedal by som že sa tu ukázalo snáď všetko čo som už videl v X iných anime takže ma tu už nevie nič nové prekvapiť.

Autor: chumchummaru (9. 4. 2024)
+1
Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimamana Hanayome Seikatsu o Mankitsu Suru
8
Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimamana Hanayome Seikatsu o Mankitsu Suru

Anime se zajímavým námětem - už tu byly takové, kde hlavní hrdina/ka dostali možnost se po své smrti (mnohdy násilné) vrátit do určitého momentu a od toho okamžiku ho žít znovu. Ale hrdince tohoto příběhu se to stalo už 6x a pokaždé od daného momentu žije jen 5 let, po kterých zemře a pokaždé vinou stejné osoby. Toto je její sedmá šance a ona je rozhodnutá žít tentokrát dlouhý život a to i přesto, že se zasnoubí s tím, kdo způsobil její smrt v předchozích životech...

Tohle mě opravdu bavilo, hlavní hrdinka byla sympatická a děj dobře udělaný. Ke konci sice tempo trochu zvolnilo a čekala jsem větší posun ve vztahu hrdinky k jejímu snoubenci. Docela doufám v další sérii, protože jinak hodnocení snížím (když jde o romantické anime tohoto typu, mělo by končit svatbou, ne? XD). Ale celkově je to dobrý kousek a doporučuju.


Autor: AnimeAiko (8. 4. 2024)
+1
Bucchigiri?!
6
Bucchigiri?!

(videné od 21.4.2024 do 7.4.2024)

Veľká Škoda, zo začiatku to vyzeralo nádejne ale ani po 6 ep. sa MC nedokázal vysporiadať zo svojou minulosťou a detským správaním na ktoré som sa už nedokázal dívať.

Autor: chumchummaru (7. 4. 2024)
0
Thermae Romae Novae
7
Thermae Romae Novae

Pred niekoľkými rokmi som videla špeciál Thermae Romae, ktorý ma vtedy celkom oslovil svojím veľmi jednoduchým konceptom, no pritom stále napaditým spracovaním, ktoré malo za úlohu pobaviť. Thermae Romae Novae, je dajme tomu, vylepšenou verziou staršej adaptácie, aj keď si zachováva mnohé črty predošlého kúska. Prvé dve epizódy z pôvodného špeciálu nájdete prepracované aj v novšom ONA. Nemyslím si, že vidieť špeciál je potreba, človek o nič neprichádza, lepšiu a rozvitejšiu podívanú dostane aj tak v novšej verzii. A čo teda čakať od Thermae Romae Novae?! V prvom rade sa netešte na kvalitnú animáciu, tá jednoduchosť sa prejavila aj v nej. Jedná sa o dosť statickú animáciu poprepletanú s 2 druhmi animácie, tá 3D bije do očí a dala by sa po pohybovej stránke prirovnať k nejakej počítačovej hre na prelome storočia, ktorá vykazuje jasné nedostatky v kvalite, nájdete tu aj klasickú 2D animáciu, no tá opäť nie je ani dobrá ani zlá. Každopádne, odlišná animácia od štandardných kúskov roku 2022 je nejakým charakteristickým črtom tohto anime, pre ktorú ľahko identifikujete o aký počin sa jedná. Jednoduchosť animácie však tak nejak pasuje ku konceptu deja a možno robí toto ONA ešte viac originálnejším, ako by si to divák chcel pripustiť. Samotný dej sa točí okolo hlavnej postavy, Luciusa, rímskeho architekta term, ktorý je výnimočný tým, že nesvojvoľne cestuje na krátke obdobie časom, kde sa inšpiruje Japoncami a ich onsenmi a po návrate k svojmu vedomiu a precitnutí v Ríme, prinášasa Rímanom inovatívne nápady, ktoré "okopčil", resp. sa inšpiroval, pri svojich návštevách budúcnosti. Z cestovania časom vznikajú rôzne vtipné scénky, kvôli rozdielnym kultúram, priepastnému technologickému skoku a jazykovej bariére. Príjemne sa teda pobavíte na komediálnom nádychu anime, no zároveň sa aj niečo naučíte či už z japonských zvykov alebo rímskych. Nejedná sa o náročné anime, je simplicitne rozpovedané, spĺňa skôr epizodický charakter, kde čo diel, Lucius dostáva rôzne úlohy a projektuje či vylepšuje termy. Takže celé anime sa bude točiť okolo kultúry kúpania, pozdvihnú ho v tomto kúsku na výsostnú úroveň. Znie to síce ako bizár no ako som napísala vyššie, je to zábavné a náučné zároveň, treba brať toto anime s nadhľadom a užijete si ho. Pokojne by som uvítala aj vyše dielov ako len 11. Na konci každej epizódy sa prenášame z fikcie to prítomnosti, kde autorka mangy, Mari Yamazaki, navštevuje zakaždým odlišné onseny, oboznamuje divákov s výnimočnosťou a charakteristickou črtou jednotlivých onsenov a inšpiruje sa pri tom námetmi pre príbeh Luciusa.

Autor: Tsurara (6. 4. 2024)
+1
Sousou no Frieren
9
Sousou no Frieren

Krásně "pomalé" a velice příjemné sledování. Skoro jako by se tam vlastně nic moc nedělo a všechno probíhá v poklidnym tempu putování dlouhověkýho elfa, i většina akčnějších částí působí minimálně v první půlce poměrně klidná, ale moc dobře se na to koukalo a různé náhledy do minulosti příběh krásně dokreslovaly. Už dlouho jsem neviděl tak dobré čistě příběhově založené anime. Až kousek před koncem mi to docela zkazilo pár scén kde na chvíly postavily celej koncept magie kompletně na hlavu :( Ale i tak hodnotím na 9, krom těch pád scén to bylo hodně povedené

Autor: alisarrian (5. 4. 2024)
+1
Rosario to Vampire
4
Rosario to Vampire

(videné od 2.4.2024 do 4.4.2024)

Ako písali mnohý predo mnou nie je to nič nové čo by prinieslo niečo prevratné. Klasický ečči/šónen s opakujúcimi sa ep. ktoré končia rovnako len zaporáci sa menia a pod. ďalej sa už hádam nemusím rozpisovať a pokračovanie vynechám bo od neho môžem čakať to isté čo tu takže by to bola strata času.

Autor: chumchummaru (4. 4. 2024)
0
Isekai de Mofumofu Nadenade Suru Tame ni Ganbattemasu.
9
Isekai de Mofumofu Nadenade Suru Tame ni Ganbattemasu.

Vtipné a roztomilé isekai anime. Příběh byl povětšinu času spíše klidnější a zábavný (všechny ty reakce, jak si hlavní hrdinka téměř okamžitě získává všemožné zvířátka a bytosti XD), teprve později trošku zvážní. Postavy jsem si oblíbila (hlavně Shinki-ho a Sol-a) a s hlavní hrdinkou jsem sympatizovala (kdo by nechtěl mazlit všechny ty chlupáčky? XD). Kresba je dost barevná, takže více vynikne všechna ta roztomilost a hudba se sem hodí.

Jediné co bych vytkla (a nejen tomuto, ale i podobným anime) je to, že hlavní hrdinka během série moc nevyrostla (nejprve je novorozeně, pak krátce 3-letá a po zbytek série 5-letá) a mě osobně by se líbilo kdyby na konci měla aspoň 15 let. Snad dojde na další sérii, kde ji a ostatní mrňouse co se tam objevili, nechají autoři něco málo dorůst. XD

Určitě doporučuju každému, kdo má rád všemožné mazlíky. XD



Autor: AnimeAiko (3. 4. 2024)
+1
Sousou no Frieren
8
Sousou no Frieren

Pro mě byl začátek trochu pomalejší a tohle anime jsem si začala užívat až s příchodem Starka, se kterým to začalo být zábavné a jehož postavu jsem si hodně oblíbila (trochu mě naštvalo, že ho ke konci už moc neukazovali). A když už jsme u toho, tak Fern jsem nemusela téměř celou dobu a taky jsem čekala, že při 28 epizodách do toho místa zvaném Ende dojdou. XD To by jsme měli věci, za které jsem strhla body.

Jinak musím uznat, že to bylo (konečně po delší době) povedené fantasy, což bylo osvěžující. Postavy mi byly sympatické (až na Fern, jak už bylo řečeno) a líbilo se mi, jak se Frieren postupně měnila (ty její úsměvy nebo ksichtění se XD). Příběh sice mohl místy utíkat rychleji, ale co už a hudba s kresbou se mi líbily. Snad bude další série, kde už hrdinové do svého cíle dojdou.


PS: pozor na mimiky (že Frieren?) XD


Autor: AnimeAiko (1. 4. 2024)
+1
Ore dake Level Up na Ken
7
Ore dake Level Up na Ken

(videné od 7.1.2024 do 1.4.2024)

Som sklamaný že to do rúk dostalo štúdio A-1pictures a urobili s toho guláš.

Zo začiatku som rozmýšľal že to mu ponechám 9/10 bo sa mi to páčilo ale keďže som sestre kupoval manhwu a rád kontrolujem ako moc sa líši anime od predlohy tak mi nakoniec neostalo nič iné len dať 7/10.

Skôr sa teším na manhwu ktorú oznámila crew že bude prekladať ako na pokračovanie.

Autor: chumchummaru (1. 4. 2024)
+1
Sousou no Frieren
10
Sousou no Frieren

Dlouho dobu jsem musel přemýšlet, jestli je to seriál na 9/10 nebo na 10/10, nakonec dávám plný počet bodů, protože nejde jinak, než abych Frieren přirovnával k dalším nejlepším anime jaké si vybavuji. Obzvláště ze začátku dokáže Frieren svou lidskostí hrát jemně na city jako Violet Evergarden a dále vypráví mnohé zdánlivě malé příběhy, ve kterých postupně ukáže jejich hloubku, až zjistíte, že v nich jde ve skutečnosit o hodně. To mi snad správně připomínalo Mushishi, i když Frieren má klasickou atmosféru dobrodružného fantasy (přesně podle mého gusta).

Seriál se z větší poloviny drží těch skvělých malých příběhů, které hrdinové poznají, prožijí nebo objeví na své cestě, a má zprvu takový povídkový charakter, ale i tak ukáže dobrou práci s napětím a akční zápletkou, která je dominantou závěru série. Posledních zhruba 10 dílů představuje "jedno" velké dobrodružství, které bylo velmi uspokojivé. Překvapivě jsem bez problému přijal i tu hromadu nových postav, co se tu objeví. Není to tak, že by byly dostatečně hluboce propracovány, ale spíše proto, že i ty případy stereotypů postav, dostali správnou dávku lidskosti, aby ve všem fungovali.

Také jsem po dlouhé době narazil na opening a ending, který jsem téměř vždy sledoval. Bezpochyby nastavovali správnou náladu touhy, nostalgie a stejně tak i očekávání... a má očekávání byla s Frieren splněna.

Autor: Pira (31. 3. 2024)
+2
Boku no Hero Academia 4
8
Boku no Hero Academia 4

Někomu se možná zdála tahle série slabší, já jsem byl ovšem velmi spokojený. První dvě třetiny obsahují dobře připravovenou zápletku, která stráví slušnou dávku času budováním postav a vytyčováním situace než to nabere velmi akční a napínavý spád. Sice je daný konflikt trochu hrou na bezpečném písečku, který si autoř vytvořil malinko bokem, to mi ovšem vůbec nevadilo. Převládl totiž ve mě ten dojem, že tohle už je opravdový akční seriál, a ne jen další šónen, ve kterém jdou rozpoznat opakující se zajeté koleje, jakkoliv je na povrchu solidní a inovativní.

Zbývající třetina seriálu je naplněna trochu lehčími tématy (přibližuje se k počestnému fanservisu) a jsou v ní trochu humornější padouši, ale vůbec mě neurazila a zahrnuje také nejlepší sekce z celého seriálu, které dosti pomohli prohloubit svět superhrdinů a zejména nám ukázali hustou atmosférou nabytí boj Endeavora. Je to tedy trochu odbočka stranou, ale pro mě naprosto přijatelné rozvolnění děje.

Autor: Pira (30. 3. 2024)
+1