Akichan.moe
Vyhledávání
Možnosti vyhledávání Vyhledávání
Zapomenuté heslo
Přezdívka smí obsahovat jen čísla, podtržítko, pomlčku a znaky české, slovenské a japonské abecedy (hiragany a katakany).
Přezdívka musí obsahovat alespoň jedno české nebo slovenské písmeno.
Heslo musí být dlouhé minimálně 8 znaků.
Napište „aeiozscr“ bez uvozovek a k prvním čtyřem napište čárku a ke zbývajícím háček.

Tlačítko "Zhlédnuto"

30.7.2014 8:08
Citovat
Chtěl bych se zeptat, jestli by bylo možný udělat u každého dílu zvlášť generovaný odkaz na banner na stránky překladatelů, který by fungoval podobně jako "Like" a "+1", že by po kliknutí na něj se na Aki zaškrtlo shlédnutí toho určitého dílu. Třeba něco jako "Aki ✓".
30.7.2014 8:53
Citovat
Tahle funkce v animelistu už je. Proč ji přidávat dvakrát?? Spíš doporučuju seznámit se s animelistem pořádně.
30.7.2014 10:59
Citovat
Tahle funkce v animelistu už je. Proč ji přidávat dvakrát?? Spíš doporučuju seznámit se s animelistem pořádně.

Pokud myslíš zaškrtávání shlédnutých dílů přímo na Aki v Animelistu, tak to vím taky. Ale myslím tím, že když se třeba na Shirai a kouknu na nejnovější SAO, tak že by pod videem mohl být výše zmíněný banner a když bych na něj klikl, tak by se mi to, v případě přihlášení na Aki, samo označilo jako shlédnutý díl. Je pravda, že Shirai má i vlastní vedení listu, ale tak zase je blbý mít na každý překladatelský stránce rozjetý seznam, když si všechno beztak vedeme i na Aki. Banner by si samozřejmě dávali překladatelé na svoje stránky jen pokud by chtěli, ale pro lidi jako jsem já, kteří koukají na anime na různých stránkách a pak zapomínají co a kolik dílů viděli, by to bylo dost užitečné, že by hned po dokoukání pod dílem mohli kliknout a nestarat se o to, jestli to nezapomenou pak na Aki změnit. Nejsem moc dobrý ve vysvětlování, prostě jsem vám všem chtěl jen předložit nápad který mi probleskl v hlavě, ale snad to pochopíte jak to myslím.
24.8.2023 21:46
Citovat

Dobrý den, nevím jak přidat nový příspěvek do návrhů, tak to píši sem, chtěl bych se zeptat je si není možné přidat do animelistu záložku "Zastaveno". Abyste mě pochopili, tak do teď mi přijde záložka "Zahozeno" docela fatální a vždy si toto slovo spojuji s animé, které je prostě strašné. V současnosti při obrovské tvorbě anime a mého volného času je nemožné zkoukávat do konce i mírně dobré anime, abych ho mohl dát do záložky "Zhlédnuto" a které si nezaslouží dát "Zahozeno", protože to není úplně špatné anime. Můj styl sledování anime je takový, že si počkám na dokončení animéčkové sezóny např. zimní (protože mě deptá čekání na konec animečka) a následně jdu postupně anime za anime. No a samozřejmě po dvou dílech anime zjistíte, které mají smysl sledovat a které ne, ale najdou se takové na které byste se klidně po deseti letech mohli podívat (nedokážu sledovat tolik romanťáren v jednu sezónu :) ), ale nebudete na ně přece dávat záložku "Pozastaveno", která je pro anime, které určitě někdy zhlédnete.

Děkuji za odpověď

26.8.2023 15:32
Citovat

Ahoj,

omlouvám se za pomalejší odpověď. Bohužel tomu nejsem úplně nakloněn. Bojím se, že by pro uživatele bylo spíš matoucí přidat status mezi pozastaveno a zahozeno. Ani po přečtení tvého příspěvku si vlastně nejsem jistý, jestli tvůj záměr úplně chápu, tím horší by to muselo být pro uživatele, kteří tvůj příspěvek nikdy neviděli. Druhým důvodem pak je to, že aktuálně naše stavy odpovídají těm na MALu, což považuji za jistý plus. Osobně bych tedy dporučil kombinocat současné stavy s číselným hodnocením (pro odlišení těch opravdu špatných), popřípadě využívat soukromých textových poznámek, které si v listu můžeš k anime přidávat.

27.8.2023 17:21
Citovat

Trošku víc se ti pokusím přiblížit svoji myšlenku. Stav v animelistu používám jako prvotní řazení a rozlišení animeček. Takže když se pustím na MALu např. do zimní sezóny 2023 a jdu postupně anime za anime, tak už prostě vím že anime Koori Zokusei Danshi to Cool na Douryou Joshi, si okamžitě nepustím a to v současném množství anime a mého času, si nejspíš nepustím ani v aktuálním roce nebo lépe do pěti let, protože klidný romanťárny už mě tak nelákaj. A protože si ho chci označit a vědět že před pěti lety jsem si říkal že bych se na něj podíval, tak ho přece nebudu dávat do složky "Chci vidět", protože tam mám věci s větší prioritou, tak proto bych vytvořil složku "Zastaveno" nebo jinak na zvanou, ale ve stejném duchu.

Pro mě jakožto uživatele animelistu ve kterém mám celkem 2tis anime. mi přijde současné řazení nedostačující Jsem člověk, který hlavně honí dobu strávenou u anime, takže se mi libí možnost že i při přidání anime do "Zahozeno" si můžeš zadat např. dvě epizody že si viděl a i tak se ti to přičte do statistik a hlavně vím, že při záložce "Zahozeno" je anime odpad a už se na něj nikdy nepodívám. Jednoduše si to představuji asi takhle: 1. Chci vidět => Anime, které jsem neviděl, podle traileru a hodnocení vypadá dobře na okamžité zhlédnutí nebo je to Anime, které vyjde někdy později. 2. Zahozeno => Anime, u kterého jsem viděl aspoň jeden díl a zjistil, že další sledování nemá smysl. 3. Zastaveno => Anime, které jsem neviděl, podle traileru a hodnocení vypadá dobře, ale díky žánru si ho spíš pustím až nebude co jiného sledovat. 4. Pozastaveno => Anime, které jsem přestal sledovat v půlce a nejsem si jistý jesi ho dokoukám. 5. Rozkoukáno => Nekonečná anime, nebo anime co sleduji postupně s televizním vycházením. 6. Zhlédnuto.

Samozřejmě chápu tvůj koment ohledně MALu, ale tímhle byste se aspoň odlišovali a byli sví :) A pokud by chtěl někdo exportovat animelist někam jinam, tak stači upozornění že by se složka "Zastaveno" sloučila se "Zhlédnuto". (pokud by to šlo udělat, do toho už nevidím).

Když to tak po sobě čtu, tak by se ta složka mohla spíš jmenovat místo "Zastaveno" např. "Možná".

7.9.2023 22:14
Citovat

Doufal jsem, že s odpovědí budu moct počkat, než budu mít něco bližšího nebo lepšího, ale bohužel to asi bude na dlouho, takže aspoň nějak stručně odpovím. Tvé argumenty chápu, tentokrát líp než předtím. Interně ten návrh budeme muset probrat a promyslet. Osobně mi přišlo, když jsem to četl, že nejlepší řešení by bylo znovu zprovoznit dávno zapomenutý animeplán, ale toto řešení by samozřejmě bylo nejnáročnější. Promyslíme to, prozatím bohužel nemůžu slíbit nic víc. Omlouvám se, že i toto vyjádření ode mě přišlo až takhle pozdě.

8.9.2023 19:52
Citovat

Děkuji za to že vůbec můj požadavek zvažuješ a že si ho hned nezavrhl. Vůbec mi nevadí, že odpovídáš později, protože jsem nad tímto uvažoval už od dob Akihabary, takže nikam nespěchám. No a jak říkáš, znovu zprovoznit nebo vytvořit nový anime plán, mi osobně nepřijde jako dobrý nápad, protože jsem ho zavrhl už v minulosti, je to v podstatě funkce navíc, kterou reálně tak často nevyužiješ, když můžeš jednoduše všechno roztřídit v animelistu a hlavně si tím jednoduše dokážeš posunovat i statiky v rámci vidění, třeba i jedné epizody, popřípadě ti to řekne i to je si ses na to vůbec v minulosti snažil podívat. Když si otevřeš anime, který tě zaujalo nebo se snažíš zjistit je si staré anime tě v minulosti trklo do očí, tak hned u něj vidíš, kam sis ho zařadil. Mě jde hlavně o to třídění, protože se nechceš dívat naráz na 10 isekai anime v jedné sezóně nebo na 10 romanťáren v druhé, spíš se k tomu někdy budeš chtít vrátit. Samozřejmě chápu v rámci globalizace to asi není korektní, ale myslím si že v současnosti z důvodu vývoje a prezentování čím dál tím více anime, by se měl vyvinout i animelist. Děkuji všem na Akichan za zvážení.

8.9.2023 21:23
Citovat

osobne mi tento starý vzorec vyhovuje. v pozastavenom mám či už pozastavené alebo staršie anime ktoré už vyšlo (trebars aj minulú sezónu) a mám v pláne si ho pozrieť. a zase v plntw mám čisto len tie ktoré ešte vôbec nevyšli, ale či to sa to zastavené sem pridá alebo nie tak mi to nebude vadiť.

9.9.2023 12:29
Citovat

Zdravím chumchummaru, nevím jak u tebe, ale konkrétně u mě v animelistu je dohromady 2020 anime, z toho "Zhlédnuto" 1620, v "Zahozeno" 194, "Chci vidět" 178. Podle mě má záložka "Chci vidět" moc velké číslo anime, protože do ní dávám všechny anime, které nevypadají na první pohled špatně a nejspíš je budu chtít v budoucnu zkouknout, ale některé anime mají větší prioritu než jiné a to z toho automaticky nepoznám, proto záložka "Možná" by vyřešila můj problém. V záložce "Rozkoukáno" mám dlouho době běžící anime a budoucí série např. Rei-Zero, které určitě chceš vidět, ale až za 10let naráz, protože se ti nechce čekat na konec a těchto anime přibývá. V záložce "Pozastaveno" mám podobný problém, tam mám např. Duraru, u ktéré byla první serie vyborná, ale na další už se dívat teď nehodlám (protože vyšla za 5 let kuwa) a možná nikdy, ale vím o čem to je, tak je v této záložce a opět těchto anime přibývá. A do záložek "Rozkoukáno" a "Pozastaveno" v současnosti přidávám podle pocitu i anime, které mají předlohu v manze nebo v novele, kterou jsem četl např. Tower of God, Sousou no Frieren nebo Deatte 5 Byou de Battle, to jsou anime která nejspíš budou vycházet dalších 10 let, takže záložky se plní. A kam přidáš anime o kterém nic nevíš? Akční syfy nebo fantasy anime mají u mě prioritu a ty jsou všechny "Chci vidět", ale prostě všechny isekaie a romnťárny už na potkání neschrnoupnu a podle mě by si z tohoto důvodu některé zasloužili spíš "Možná" než určité "Chci vidět".

9.9.2023 19:09
Citovat

Chápem tvoju problematiku a ako som písal nebude mi vadiť ak sa sem pridá nová záložka.

anime si vyberám podľa plagátu a žánrov takže si neberiem každé anime ktoré sa mi dostane pod ruku a pri sledovaní nedávam žiadnemu žánru prednosť keď to má preklad neváham ani minútu a takisto nečakám na kompletné vydania anime keďže nerád čakám takže si ich radšej pozriem keď vychádzajú sezónu po sezóne.

v liste mám 999 anime z toho 746 dopozeraných v sekcií rozpozerané mám 25 čisto len túto sezónu + si pravidelne pridávam jedno staršie anime aby som sa pri čakaní na nové ep. a preklad nenudil a tiež anime u ktorých dávam rewatch kvôli mangám ktoré vyšli v CZ neskoršie a rád by som porovnal ako moc sa líší predloha s anime. Mám v pláne, mám 167 čisto čo ešte nevyšlo ale viem že keď to začne vychádzať tak si to pozriem ovšem ak to dostane preklad keď nie tak to zmažem, v zahodenom mám 0 (pôvodne som si tu chcel odkladať hentai ktoré by som si chcel pozrieť ale nakoniec som od toho upustil) všetko sledujem dokonca a ak sa mi niečo nepáči tak len dám tomu horšie hodnotenie miesto toho aby som to zahodil a v pozastavenom mám 61 medzi ne patrí bleach, naruto, FMA, jujutsu kaisen 2, u väčšiny sú to anime u ktorých čítam mangu od CREW a iných českých vydavateľov a pokiaľ neprečítam daný zväzok tak nesledujem ani daný úsek v anime + ako som písal aj staršie vydané anime ktoré majú kompletný preklad a čakajú kým si ich vilosujem z lucky wheel.