Akichan.moe
Vyhledávání
Možnosti vyhledávání Vyhledávání
Zapomenuté heslo
Přezdívka smí obsahovat jen čísla, podtržítko, pomlčku a znaky české, slovenské a japonské abecedy (hiragany a katakany).
Přezdívka musí obsahovat alespoň jedno české nebo slovenské písmeno.
Heslo musí být dlouhé minimálně 8 znaků.
Napište „aeiozscr“ bez uvozovek a k prvním čtyřem napište čárku a ke zbývajícím háček.

Nejnovější recenze

Filtrovat Filtr
Zavřít
Filtr
One Room, Hiatari Futsuu, Tenshi-tsuki.
5
One Room, Hiatari Futsuu, Tenshi-tsuki.

(videné od 31.3.2024 do 16.6.2024)

klasický šónen kde nesmie nič chýbať a čo je ohrané z kopec iných šónen anime, klasický trápny MC (aj ženy), klasické detské reakcie, čo viac k tomu dodať iba to že už som starý na takéto anime.

Naozaj má jeho ‘‘teta‘‘ 28 rokov bo podľa jej správania by som typoval tak zrelú pubertu a nielen u nej ale aj u väčšiny dospelých postáv.

Autor: chumchummaru (16. 6. 2024)
0
Maken-ki! Two
6
Maken-ki! Two

(videné od 13.6.2024 do 15.6.2024)

Nič sa od predošlej sezóny nezmenilo (veď čo by sa aj malo) stále tu máme rovnaké prsia a rôznofarebné gatky. A tentoraz sa dej vôbec nikde neposunul (čo súhlasím aj s ostatnými) a každá ep. má svoj samostatný uzavretý dej. A súhlasím, je to čistý fanservis.

Ale ako pri minulej sezóne to beriem ako oddychové anime. nič veľké od toho nečakajte.

P.S: najviac ma prekvapila 8 ep. a jej paródia na hitlera (hlavne tá  časť v bunkri, kedy mu povedali že ríša padla), niečo také som tu nečakal.

Autor: chumchummaru (15. 6. 2024)
0
Innocent Venus
7
Innocent Venus

V první epizodě se ve zkratce dozvíme o co jde (a jako bonus je tu v jednu chvíli pár scén, které jako by byly shrnutím filmu Den poté z roku 2004 XD) a jde se utíkat. Místy mi sice vadila neustálá tma, no na druhou stranu chápu, že když je někdo na útěku, těžko to bude podnikat ve dne. Děj plyne dobře, byť souboje mechů mě až tak nebraly. Postavy dobré, ne až tak klišovité jako v jiných anime a některé v průběhu děje prošly zajímavou změnou. Kresba typická pro rok vzniku a hudba mě sice nějak zvlášť nenadchla, ale hodí se sem. Snad ještě jedna výtka a sice: příběh se odehrává v budoucnosti, tak proč mají ti piráti oblečení jak z nějakého fantasy? XD Kdyby třeba měli nějakou upravenou verzi uniforem japonského námořnictva nebo tak něco, ale tohle bylo trochu mimo. XD




Autor: AnimeAiko (14. 6. 2024)
0
Maou no Ore ga Dorei Elf o Yome ni Shitanda ga, Dou Medereba Ii?
5
Maou no Ore ga Dorei Elf o Yome ni Shitanda ga, Dou Medereba Ii?

(videné od 5.4.2024 do 14.6.2024)

Tak tomu hovorím romance dvaja trapáci až to bolí, jeden druhému nevedia povedať že ho má rád. konečne keď sa im v 4 ep. podarilo zbaviť sa tých okovou tak ho opustí wtf prečo z toho nemala radosť a potom je v 5 ep. unesená aby ju v 6 ep. zachránil a znova jej vrátil okovy aby to bola ako pamiatka. Wau tak tomu hovorím logika.

Celkovo som z toho sklamaný, vôbec ma to nebavilo pozerať. Nič iné sa tam potom nerieši len to ako sú tie tri ženské chudinky, kto komu urobil krivdu a čo všetko zlé si prežili ale na to nie som vôbec zvedaví a vôbec ma to nezaujímalo. Jedine čo sa mi na tom páčilo je ED ten jediný sa dobre počúval.

Autor: chumchummaru (14. 6. 2024)
0
Maken-ki!
6
Maken-ki!

(videné od 12.6.2024 do 13.6.2024)

Čo viac čakať od ečči/erotické anime ako len prehnane veľké prsia a samé gatky. Ak hľadáte nejaký hlbší dej, tak ste na nesprávnom mieste. Všetko sa to točí len okolo pŕs a gatiek takže je pochopiteľné že všetko sa bude odohrávať tak aby tam bolo aspoň jedno z toho vidieť (najlepšie oboje). Treba to brať len ako oddychové anime a preto ho hodnotím 6/10 na to že to bolo ečči to nebolo až také zlé ale videl som aj lepšie klenoty z tohto žánru.

Autor: chumchummaru (13. 6. 2024)
0
Baka to Test to Shoukanjuu Ni!
7
Baka to Test to Shoukanjuu Ni!

(videné od 10.6.2024 do 11.6.2024)

Dalo by sa povedať že je to na rovnakej úrovni ako predošlá sezóna, aj tak som sa zabavil.

Aj keď viem že je to komédia tak som nemusel minamihimeji moc mi nespríjemňovali sledovanie, skôr mi ich správanie vadilo.

Autor: chumchummaru (11. 6. 2024)
+1
86
8
86

Zhlédnuto a oproti jedničce tu je pár věcí. Jednak i mě tu chybělo více scén s majorem Lenou a ke konci to vypadalo, že mě autoři naštvou a uvažovala jsem o docela nízkém hodnocení. V určitých epizodách to totiž vypadalo, že přijdu o svou oblíbenou postavu Raidena, místy mě nebavil Shin a postava Fredericy mi přišla docela protivná, ale to asi bylo hlasem její dabérky. XD Ovšem konec se povedl, nejen že je ukončený, ale dopadlo to tak jak jsem chtěla. Kresba a hudba pořád ok, takže určitě doporučuju všem, kteří tenhle kousek (oba party) ještě neviděli.




Autor: AnimeAiko (11. 6. 2024)
+1
Baka to Test to Shoukanjuu: Matsuri
7
Baka to Test to Shoukanjuu: Matsuri

(videné 10.6.2024)

Tiež sa pridám. Vôbec to nebolo zlé a miestami som sa bavil ale bolo to na rovnakej ako pri prvej sezóne. No uvidím čo prinesie druhá sezóna.

Autor: chumchummaru (10. 6. 2024)
+1
Baka to Test to Shoukanjuu
7
Baka to Test to Shoukanjuu

(videné od 6.6.2024 do 9.6.2024)

Not bad. bolo to dobré, ani by som nepovedal že ešte nájdem nejaké dobré staršie anime ktoré by ma pobavilo. Síce to nebol humor ktorý preferujem ale stálo to zato.

Bolo tam zopár meh častí ale zase kopec ktoré boli humorné alebo odkazovali na iné anime. Mali sme tu evangelion, terminátora a veľa iných ktoré som osobne nevidel. Čo nebolo zlé ale ako mnohý predo mnou písali, v niektorých ep. si poviete či má zmysel to ďalej pozerať, či sa tam ešte niečo normálne udeje čo by nakoplo to dopozerať, lebo aj ja som mal problém sa pri sledovaní sústrediť a nezaspávať.

A áno v posledných 3 ep. sa aspoň niečo normálne stalo čo nakoplo dej a niekde ho posunulo ale zase až taký posun to nebol keďže posledná ep. vrátila všetko na začiatok čo sa pochopiteľne dalo čakať keďže je to komédia, čo ma osobne neteší bo zvyšné pokračovania sa budú opakovať v rovnakom duchu ako táto sezóna, takže kopec nezaujímavých ep. s pár ep. ktoré dej posunú len o málo v pred a na konci ho zase vrátia na začiatok.

Autor: chumchummaru (9. 6. 2024)
+1
86
8
86

Tohle anime bylo opravdu dobré, byť byly chvíle kdy bych děj místy popohnala a místy zase naopak trochu zpomalila. XD Kresba se mi líbila, zvlášť v sektoru 86 (vždycky se mi v anime líbí pobořené místa zarostlé vegetací XD), hudba tu byla parádní a oblíbila jsem si i pár postav. Jediné co bych vytkla (a strhla jsem za to i body) je to, co uvádí uživatel tady pod mým hodnocením (to s těmi utlačovanými). Jinak spokojenost a jdu rovnou na tu další sérii nebo chcete-li, part 2. XD




Autor: AnimeAiko (8. 6. 2024)
+1
Kami nomi zo Shiru Sekai
7
Kami nomi zo Shiru Sekai

(videné od 4.6.2024 do 5.6.2024)

Po predošlých školských anime ktoré sa točili vždy o tom istom, tu mám niečo nové a nebojím sa povedať aj originálne. Školský Hárem ktorý som si chcel už dávnejšie pozrieť, keďže ma dosť zaujímal. No a hodnotím to pozitívne aj keď som mal v pláne dať 8 ale to by museli vynechať časť s idol kanon a samotnú elisiu ináč MC bol fakt dobrý (a dosť s ním súhlasím) a dejovo ma to bavilo a nenudil som sa ako minule. Samotné skladby počas anime ma moc nenadchli takže som ich sem tam preskočil.

To že sa tam potom tie dievčatá znovu neukázali mi nevadilo aspoň sa naňho nelepili a furt ho neotravovali. Bo dokola ich počúvať by som už nezniesol.

Jediná škoda je že pri preklade vynechali S2 ináč všetko ostatné má komplet preklad.

Autor: chumchummaru (5. 6. 2024)
0
Kaze no Tairiku
8
Kaze no Tairiku

Po pouštním světadílu putují kvůli hledání vody tři lidé, kteří ani nemůžou být rozdílnější - bojovník Boise, mnich Tieh a dívka převlečená za chlapce Lakushi...

Kratší film z devadesátek, který má ale ještě všechno, co anime filmům pozdějších let buď chybí nebo přebývá. Příběh dává smysl, zbytečně se tady nic neokecává a všechno plyne příjemným tempem až do finále. Hlavní postavy jsou sympatické (hlavně Tieh) a je jasné kdo je tu kladná a kdo záporná postava. Kresba typická pro rok vzniku (jako první jsem si u toho vybavila série Slayers XD) a hudba taky. Opravdu se na to dívalo dobře a určitě doporučuju.



Autor: AnimeAiko (5. 6. 2024)
0
Sugar Apple Fairy Tale Part 2
7
Sugar Apple Fairy Tale Part 2

A pohádka šťastně pokračuje. Anne dál uchvacuje všechny kolem sebe (a nejen cukrovinkama, ale i svou sladkou roztomilostí) a její harém ikemenů se stále zvětšuje. XD Příběh navazuje tam, kde předchozí série skončila, pár věcí se vyřeší, ale objeví se pár dalších problémů a výzev, a najednou je po všem. Z konce si nejsem jistá jestli bude nějaké to pokračování, ale vzhledem k nejasnosti osudu jednoho záporáka to vypadá, že by i mohlo. Postavy jsou fajn (ty staré i nově příchozí), kresba je stejně přeslazená jako minule a hudba sem pasuje. Dodám jen to co u předchozí série - kdo hledá anime pohádku, tady bude spokojen. Kdo na tyhle sladké záležitosti není, ať zdrhá co může. XD




Autor: AnimeAiko (5. 6. 2024)
0
Omoide no Marnie
7
Omoide no Marnie

Omoide no Marnie sa mi veľmi ťažko hodnotí. Neviem, či si tento film dokážete obľúbiť na poprvé, u mňa to tak nebolo. Musela som tomu dať čas, a to doslova. Začiatok anime je veľmi plíživý, dlho trvá než sa tam niečo začne diať a dávať tomu dielku hlbší rozmer. Mala som pocit, že ma film dokázal upútať až po riadnej hodine pozerania, takže nejakých cca 30 minút zaujímavého deja a zvratov a zvyšok dosť mediocre. Nie, že by sa tam nič neodohrávalo, ale mala som z toho veľmi rozpoltené pocity. Štúdio Ghibli je známe svojimi slice o life/romantickými/fantasy filmami. Pri Omide no Marnie som sa nejak nevedela rohodnúť, kam to budú smerovať, či to bude skôr realistický príbeh alebo predsa len príbeh s krásnymi fantasy prvkami, nevedela som to proste zaradiť a vadila mi istá nevýraznosť vývoja deja. Príbeh sa začal rozuzlovať až v spomínanej záverečnej pol hodinke a to sa diali veci... tento úsek vám zmení pohľad na celý film, zrazu začnú diely skladačky zapadať do seba a pred vašimi očami rýchlo vznikne dojemný príbeh s nečakaným rozuzlením, ktorý asi nikto nečakal. Hlavná hrdinka vás zo začiatku bude riadne vytáčať, no časom pochopíte, rovnako ako pochopila ona, že zatrpknutosť jej nikdy nič dobré neprinesie. Réžiu mal na starosti Hiromasa Yonebayashi, ktorý napr. režíroval aj Arrietty. Osobne Arrietty zbožňujem, Marnie je pre mňa slabším kúskom, kde fantasy prvky mohli byť využité lepšie. Mám pocit akoby skôr využívali lucidné snenie alebo maskovali nejakú psychickú poruchu z detstva a zaobalili ju do pekného kabátiku. Možno kombo oboch. Tým, že ste zo začiatku nevedeli rozlíšiť či Anna sníva alebo nie, bol v príbehu trochu bordel. Pomalé tempo deja tomu nepridávalo, no bolo kľúčové pre výstavbu príbehu, otázne je či budovanie deja potrebovalo celú hodinu a desať minút na to, kým začalo postupne gradovať. Vrchol filmu stál za to, lenže si nemyslím, že aj to trápenie, kým k tomu došlo, za to stálo tiež. No koniec vás zasiahne tak silno, že ste ochotný zabudnúť na to, že ste museli absolvovat tŕnistú cestu k veľkolepému zakončeniu. Animačne to bol klasický priemer štúdia Ghibli, nič veľkolepé, no stále sa jedná o peknú animáciu. Akčných scén tu bolo minimum ak vôbec nejaké, takže moc práce s tým ani nebolo. Hudobný doprovod ok, jemný, príjemný, sentimentálny. Ak ste trpezlivý a nečakáte žiadnu akciu ale skôr snové slice of life, je to film pre vás. Hodnotím 6,5/10.

Autor: Tsurara (4. 6. 2024)
0
Gabriel Dropout
6
Gabriel Dropout

(videné od 1.6.2024 do 4.6.2024)

Taká klasická komédia, za mňa slabota keďže, takýchto školských komédií som v poslednom čase videl dosť a všetky sú na jedno kopyto.

Autor: chumchummaru (4. 6. 2024)
0
Kotonoha no Niwa
9
Kotonoha no Niwa

Když se někde vyzdvyhuje krása japonské animace, hádejte z jakého filmu se tam dává ukázka? Je to přesně Kotonoha no Niwa, Zahrada slov, která byla z těchto důvodů velmi dlouho na mém seznamu ke shlédnutí. Jelikož tato trochu melancholická romantika, není něco, co bych vyhledával, trvalo mi dlouho, než jsem se k tomu dostal, ale musím říct, že to stálo za to. Výhodou je možná kratší metráž, díky které jsem i já toto dílo snadno zkouknul a nechal jsem se jím potěšit i dojmout. Nakonec ani nezáleželo na tom, že film měl naprosto famózní animace, ale i jeho příběh byl hodně dobrý a je to sám o sobě důvod, proč se na film může každý podívat. Postavy (prakticky jen dvě, které se pro příběh projevují) mají výbornou dávku charisma a chyb, aby skvěle zapůsobili po lidksé stránce a navíc i jedna vzbuzuje zprvu zájem jako záhada. Také je tu už v názvu a i v obsahu skryt hlubší smysl, jež z toho dělá trochu povznášející, poetickou a magickou záležitost, díky které jsou okouzleny nejen postavy, ale i divák. Špičková tvorba, jen nejsem na 100% cílové publikum.

Autor: Pira (2. 6. 2024)
0
Ore dake Level Up na Ken
8
Ore dake Level Up na Ken

Začátek mi moc nesedl, ale postupně se tohle anime lepšilo, hlavně tím jak se měnil hlavní hrdina. Jeho postava mě bavila (taky bych raději levelovala sama než v týmu XD), z ostatních jen někteří. A stejně tak mě bavil příběh, který sice byl chvilkama trochu chaotický a trvalo než jsem se zorientovala, ale to asi bylo způsobeno hlavně titulkama, protože jsem měla verzi s korejskými jmény postav, ale v japonském dabingu používali jména japonské + když hlavní hrdina koukal na zprávy svého "systému", tak ty byly anglicky a v CZ titulkách nebyly přeloženy (takže jsem toho z těchto zpráv moc nepobrala XD). Kresba se mi líbila hodně a hudba sem seděla, ale do MP3ky tentokrát nepoputuje, snad jen opening.

Určitě doporučuju a těším se na pokračování.



Autor: AnimeAiko (2. 6. 2024)
+1
Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex: Solid State Society
9
Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex: Solid State Society

Velmi zdařilý film, který je výborným přídavkem po dvou seriálových předchůdcích.

Zápletka není a ani nemůže být zdaleka tak rozsáhlá a rozpracovaná jako u seriálů, ale stejně jsem litoval, že jsem film neviděl v klidu a například i v kině. Přestože snímek rozhodně není v pár detailech dokonalý, aspiruje na skvělou podívanou umocněnou osobytým soundtrakem a efekty. Samozřejmě nás kupředu žene nějaká ta prakticky detektivní záhada, jejíž rozuzlení není bez výhrad, ale může se stále měřit se s nejlepšími myšlenkami sci-fi a cyberpunku. K tomu staré známé postavy, torchu zamíchat zavedeným pořádkem sekce-9 a nezapomnělo se ani na hodně akce a napětí. Zkrátka filmu skoro nic nechybělo (jen kousíček k dokonalosti).

Autor: Pira (2. 6. 2024)
0
Suki Demo Kirai na Amanojaku
6
Suki Demo Kirai na Amanojaku

(videné 1.6.2024)

Taká klasika. Na oddych ideálne. začiatok pohoda, v polovici príde klasicky dramatický zvrat, pred koncom dramatické rozuzlenie a zakončí sa to happyendom. väčšina filmov takto funguje.

Autor: chumchummaru (1. 6. 2024)
+1
A Channel: The Animation
6
A Channel: The Animation

(videné od 25.5.2024 do 31.5.2024)

Nedávno som dopozeral Yuyushiki a hneď po tom skočím do tej istej somariny. Je vidno že 4-koma mangy sú len o suchom humore a nudnom nezaujímavom deji. Nebolo tu nič čo by ma rozosmialo a nijak sa to nelíši od iných x podobných anime (jar, leto, prázdniny, ohňostroj, bazén a pod.) zábavnosť takýchto anime je na veľmi ale že veľmi nízkej úrovni takže je ťažké od nich očakávať niečo viac.

Autor: chumchummaru (31. 5. 2024)
+1
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu 2
8
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu 2

Co se týče komediální stránky, tak jsem spokojená, zatímco ta romantická část mě už moc nebavila. S postavami mlátí puberta a zatímco Kyo a další postavy se postupně vyvíjely a byly mi hodně sympatické, postava Anny začala být otravná a neseděla mi. Hlavně mi vadilo, jak se její vinou dostal Kyo tolikrát do trapných situací, za které nemohl. Ale když její postavu pominu, tak bylo tohle pokračování fajn.




Autor: AnimeAiko (31. 5. 2024)
+1
Saihate no Paladin: Tetsusabi no Yama no Ou
7
Saihate no Paladin: Tetsusabi no Yama no Ou

Napřed tu byla moc pěkně zpracovaná první série. Potom si autoři sedli, dali si maraton všech filmů Pána prstenů a Hobita a pak splácali tuhle druhou sérii. Protože kdybych nevěděla, že koukám na Willa, Menela a další, tak bych si byla jistá že se dívám na další výpravu po Středozemi v čele s Legolasem, Thorinem nebo Aragornem. Pokud by to byla komedie (například anime Mashle rozhodně paroduje Harry-ho Pottera a dělá to fakt dobře XD), ale ono se to celou dobu tváří naprosto vážně. XD Další věc (která mi trochu vadila) bylo delší a zbytečné obkecávání před finálním bojem v posledních pár epizodách. Ale když tohle všechno pominete, tak si vychutnáte pěkné fantasy s hezkou kresbou a hudbou.


PS: ještě někdo nechápe, proč ze Stagnate najednou udělali ženskou? (byť s hlasem, který jako by vypadl s jednoho z mnoha vystoupení slavné Takarazuky XD)



Autor: AnimeAiko (27. 5. 2024)
+1
Yuyushiki
6
Yuyushiki

(videné od 12.5. 2024 do 25.5.2024)

Trojica dievčat čo riešia všetko čo im príde na rozum. Neviem ale asi to malo biť vtipné no mne to tak nepripadalo asi som vyrástol z takýchto pseudo komédií.

veľmi rýchlo som pri sledovaní strácal pozornosť. Občas sa stávalo že tam opakovali slová a vety aj 5x čo mi prišlo až moc keďže to už potom strácalo na vtipnosti.

Autor: chumchummaru (25. 5. 2024)
+1
Nozomanu Fushi no Boukensha
8
Nozomanu Fushi no Boukensha

Dost dobré fantasy anime, se zajímavým příběhem a sympatickými postavami. Bylo tu sice pár věcí, které mi vadily nebo chyběly a určitě bych chtěla pokračování, ale je to dobře koukatelné. Takže určitě doporučuju ke zhlédnutí.





Autor: AnimeAiko (24. 5. 2024)
+1
Migi to Dali
8
Migi to Dali

Z tohoto kousku mám smíšené pocity. XD Místy je to zajímavý mysteriózní případ, místy skoro groteska. Základ příběhu je jednoduchý, dvojčata hledají vraha své matky a udělají pro to cokoli. Bohužel, přitom jak vyrůstali jsou jim některé věci záhadou. Postavy jsou většinou sympatické (koukám hlavně na tebe Dali XD) a některých bych se zbavila hned zkraje. Kresba i hudba sem sedí a konec se docela povedl (a je ukončený XD). Takže pokud jste ochotní překousnout pár WTF momentů, pak tohle anime doporučuju.




Autor: AnimeAiko (21. 5. 2024)
+1
Freezing Vibration
6
Freezing Vibration

Co čekat od pokračování celkem slabého seriálu? Upřímně jsem si nebyl jistý, ale druhá série přináší přinejmenším důstoujnou zápletku s dobrými zvraty a vyřešení některých vazeb z minulosti postav. Přičemž zrovna vyřešení jak zápletky, tak minulosti je celkem chabé, ale ještě ne natolik, aby se tento seriál měl úplně zatracovat. Trochu tomu odpovídá i slabý styl autora ve vymýšlení všech těch cizích jmen postav. Aspoň někdy překonáte trochu té povrchnosti a v některé postavy se i vcítíte. Také tu jsou stále prsa, někdy vkusně a jindy nevkusně, ale už to by divákovi mělo napovědět, že se nad seriálem nemusí moc přemýšlet.

Autor: Pira (19. 5. 2024)
+1
Tensai Ouji no Akaji Kokka Saiseijutsu
7
Tensai Ouji no Akaji Kokka Saiseijutsu

Zdařilé anime, na které byla radost koukat, akorát že ve mě seriál nic moc nezanechal. Se psanám hodnocení jsem týden otálel a pomalu se vytrácí všechny mé dojmy ze slušeně propracovaného světa i z dějových zvratů a za rok si možná ani nebudu pamatovat o čem to bylo. Určitě to také není tedy nijak velkolepé a ohromující dílo, ale kde je jinak tenhlavní nedostatek, to nedokáži říct.

Vytknu jen dvě menší věci. Zaprvé je hrdina, princ Wein, zase až moc schopná postava (overpowered), které se vše daří, a i když k tomu je vcelku humorný nadhled, nějak to malinko skřípe. Zadruhé to aspoň nebyl isekai, i když to má s několika dost společného. V tomto případě by mi přišlo hloupé, kdyby autor využíval hrdinův vstup do jiného světa k tomu, aby všechno vysvětlil čtenářům/divákům (jak je teď tak časté). NIcméně se nám zde dostane několika vyučovacích hodin pro mladší sestru protagonisty, což je také slabší a méně nápadité řešení.

Autor: Pira (19. 5. 2024)
+1
Meiji Gekken: 1874
6
Meiji Gekken: 1874

Poměrně dobré anime, kde najdete japonskou historii, politikaření, policii a yakuzu, akci plnou bojů a soubojů, kdy proti sobě stojí nejen různé typy mečů, ale i střelné zbraně a nakonec se tu najde i trochu té romantiky. Postavy mi byly povětšinou sympatické (až na pár výjimek) a ukazující, že japonský národ té doby byl doslova nezničitelný, o čemž svědčí tolik zmrtvýchvstání, že by se i ten borec z Nazaretu mohl učit. Je jedno kolikrát to někteří koupili katanou nebo kulkou z pistole či byli popáleni, divák se s nimi v další epizodě (nebo už o pár scén později) zase setká. XD No na druhou stranu musím říct, že jsem se docela bavila a těch 10 epizod zkoukla docela rychle. XD

Co se mého hodnocení týče, tak za anime jako takové bych dala 7/10, ale ten jeden bod jsem strhla, protože v poslední epizodě mi autoři zabili (tentokrát definitivně bez návratu) postavu, kterou jsem si v tomhle kousku oblíbila nejvíce. Pokud by ale někdy v budoucnu bylo pokračování, kde by mi ho zase oživili, tak se k téhle recenzi vrátím a hodnocení změním. XD




Autor: AnimeAiko (17. 5. 2024)
+1
Sengoku Youko
9
Sengoku Youko

Skvělé anime, které začíná trochu jako komedie, pak trochu zvážní a nakonec je to akční jízda se souboji doprovázenými skvělým OSTem. Postavy hodně sympatické, kterým divák fandí, zvlášť když během epizod prošli i určitým vývojem své osobnosti. Kresba dobrá a hudba se vydařila hodně, minimálně opening a ending poputují do MP3ky. Pokud bych měla něco vytknout, tak snad jen drobnosti, které si japonci neodpustí v každém druhém anime, takže to už nemá cenu řešit. XD Rozhodně doporučuju a těším se na pokračování.




Autor: AnimeAiko (14. 5. 2024)
0
Astarotte no Omocha!
5
Astarotte no Omocha!

(videné od 10.5.2024 do 12.5.2024)

Čakal som klasickú trápnu ečči komédiu plnú gatiek a pŕs ale miesto toho som dostal (pedofílni) rodinný dej? Kde sa riešil vzťah medzi nevlastným otcom (ktorému je 23) a jeho nevlastnou dcérou od sukuby s ktorou má ešte vlastnú (10 ročnú) dcéru? A to som sa tak tešil že je to seinen. od polovice ma to už nebavilo pozerať.

Autor: chumchummaru (12. 5. 2024)
+1
Sokushi Cheat ga Saikyou Sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranaindesu ga.
8
Sokushi Cheat ga Saikyou Sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranaindesu ga.

Po první epizodě jsem si řekla: "Co je to za blbost?" a rozkoukala jsem jiné anime, o kterém jsem měla o něco lepší mínění. To ale nakonec až tak dobré nebylo, tak jsem zkusila další epizody tohohle a kupodivu se to vylepšilo.

Divák tu najde skutečně hodně - hlavní hrdinové se dostanou do isekai světa, kde nic nedává smysl, je to jako svět fantasy, scifi a moderního Japonska a žijou tam lidi z toho isekai, lidi se zvířecími rysy, démoni a polodémoni a plno japonců, kteří tam byli v průběhu času přeneseni nebo reinkarnováni. Chvílemi je to komedie, chvílemi tu stříkají litry krve a mrtvých přibývá, že by ani všichni existující hrobníci nestíhali. Ústřední dvojici a jejich vztah jsem si hodně oblíbila. Nejen, že mi byli sympatičtí, ale po dlouhé době to byl monogamní pár. XD Ale i další postavy to tu dobře doplňovaly, ať už duch Mokomoko nebo třeba trochu úchylný Hanakawa, kteří odlehčovali situaci. Dál bych se už moc nerozepisovala, ať nespoileruju. Dodám už jen to, že to mělo dobrý opening a kresbu. Konec byl otevřený pokračování, ale ten náznak harému v poslední epizodě mě naštval, tak snad od toho autoři zase rychle upustí, jinak se na něj ani nepodívám.

Určitě ale tenhle kousek doporučuju, ale myslím že žánrově by se hodil spíše na strašidlácký říjen než koukat na něj teď v květnu jako já. XD




Autor: AnimeAiko (11. 5. 2024)
+2
Ninja Kamui
7
Ninja Kamui

(videné od 24.2.2024 do 11.5.2024)

Super, ďalšie nadupané anime teraz z prostredia moderných ninja (to som si myslel pri prvých ep. ale potom mi to už také wau neprišlo)

Najviac by som chcel vystihnúť 5 ep. a jej skvelí koniec ktorý mi prvý krát vyrazil dych hlavne vďaka skvelému epickému OST ktoré tam hralo. (https://www.youtube.com/watch?v=8AAHt1HedKo)

Autor: chumchummaru (11. 5. 2024)
0
Sasaki to Pii-chan
7
Sasaki to Pii-chan

Podle traileru jsem čekala komedii, ale jak píše Skeewe - je to splácanina všeho možného - jak žánry, tak příběh. Kdyby se autoři drželi jen jednoho, bylo by to lepší. Sasaki je docela OK a líbí se mi, jak ignoruje jisté narážky od různých slečen (když jsem byla náctiletá středoškolačka, tak mě nebrali skoro 40-letí "ojii-sani" - co to s těma japoncema je? XD), ale zase třeba postava Shizuka Futari byla fajn. Nakonec hodnotím o něco výše, protože vtipné scény mě pobavily. Akorát teď zvažuju jestli koukat na pokračování nebo ne... XD




Autor: AnimeAiko (9. 5. 2024)
+1
Kyuujitsu no Warumono-san
9
Kyuujitsu no Warumono-san

Pohodové a vtipné anime o tom, že i když jste vrchní záporák Ligy zla, tak když máte volno tak máte volno a v takový den se věnujete jen tomu co máte rádi a ne bojům s Rangery ...

Musím říct, že tenhle kousek mě bavil a hlavního hrdinu jsem si dost oblíbila, fakt sympaťák - vzdáleně mi připoměl Tacu-a z Gokushufudo, ale trochu mírnější verze. XD Příběh jako takový se skládá s větších či menších událostí v poklidném tempu. Ostatní postavy pak Generála skvěle doplňují a žádná mi nijak nepřekážela, spíše bych uvítala kdyby některé měly maličko více prostoru. Kresba byla hezká a hudba příjemná a pasující. Doporučuju těm, kteří hledají něco nadpřirozeného, ale zároveň klidného a pohodového.


PS: opravdu za celou sérii neřekli Generálovo jméno nebo jsem ho jen přehlídla? XD



Autor: AnimeAiko (5. 5. 2024)
0
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu
10
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu

(videné 5.5.2024)

Tak tu tá zábava klesla o čosi nižšie ako minule (jedna noc s eris ho až takto poznamenala?) a celkovo sa to ponorilo do depresií (hlavne prvé 3 ep.) ale ani to ma neodradilo aby som to dopozeral a prečkal zlé obdobie po ktorom znova vyšlo slnko v podobe Sylphiette. A toľko náznakov mú dávala ale stále si to nevšimol že je to ona.

Trocha života do toho umierania, pri prvej ep. som si myslel že sa pri jeho depresii nedočkám ani konca. Čo som si všimol tak sa mi zapáčili všetky OP ako aj ED a konečne som v 5 ep. uvidel normálny OP.

Hor sa na Part 2

Autor: chumchummaru (5. 5. 2024)
0
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu
10
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu

(videné od 1.5.2024 do 3.5.2024)

Bože tak toto bola jazda, bez srandy nikdy som nevidel tak dobré čo dobré skvelé isekai (je ťažko povedať či sa niekedy dočkáme LN v cz ale po tom čo som videl by som si ju rád prečítal)

 

Nikdy by som nepovedal že si toto niekedy pozriem (teraz to ľutujem) ale vďaka jednému nedávnemu AMV (https://www.youtube.com/watch?v=CGbQHt74vq8) kde sa ukázal som si všimol že v niektorých častiach mi to pripadalo ako klasický isekai tak som si povedal že dám tomu šancu. A vyplatilo sa, neskutočne som sa bavil od samého začiatku som sa nemohol prestať smiať (čo ma privádza k otázke prečo to má označenie dráma keď mi to skorej prišla komédia ale to je asi vec pohladu). čo mi mierne vadí je že ani po 11 ep. som nevidel normálny OP jedine ED. Najviac ma udivilo bolo že na toto sa museli spojiť 2 štúdia aby vytvorili takýto skvost.

 

Jedine čo mi tak vadí je že je to delené na časti a nie sú to celé 24 ep. sezóny.

Autor: chumchummaru (3. 5. 2024)
0
Hime-sama "Goumon" no Jikan Desu
8
Hime-sama "Goumon" no Jikan Desu

Místy oddechové anime, místy totální groteska. XD Kdo hledá vážně míněné fantasy, tak čelem vzad. XD Tenhle kousek si dělá legraci ze všeho a hlavně sám ze sebe. Příběh je jednoduchý, ale zábavný. Postavy sympatické, ale chybělo mi tady více těch mužských (ukecaný meč a nemluvící služebník to sami nevytrhnou XD). Kresba odpovídá žánrům a hudba sem pasuje (a chytlavý opening poputuje do MP3ky XD). Takže každý kdo se chce jen zasmát a nepřemýšlet nad nelogičnostmi, tohle je to pravé pro vás.




Autor: AnimeAiko (3. 5. 2024)
+1
Seto no Hanayome
5
Seto no Hanayome

(videné od 14.4.2024 do 1.5.2024)

Som už starý na taký to druh komédií, ale aspoň ED. stáli za to.

Autor: chumchummaru (1. 5. 2024)
0